Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbola superzvaigzne Kristaps Porziņģis no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" vēlas būt unikāls spēlētājs, ar savu sniegumu ierakstot savu vārdu basketbola vēstures grāmatās, intervijā ESPN sacīja pats spēlētājs.

Porziņģis ar savu 2,21 metru garo augumu, lielisko metienu, kustību koordināciju un atlētiskumu pārsteidzis basketbola pasauli, jo šāda veida spēlētāji līdz šim nav redzēti bieži.

"Varbūt kādu dienu es pieņemšos svarā par 50 kilogramiem un spēlēšu kā Šakils O'Nīls. Protams, man patīk kā spēlē Dirks Novickis, Po Gasols, Kevins Durants. Tāpat man patīk Kobe Brainets, jo viņam ir slepkavas instinkts un lieliska darba ētika," amerikāņu medijam teica Porziņģis. "Taču es vēlos izbaudīt savu karjeru. Vēlos būt unikāls, kā vienradzis."

Jau ziņots, ka pagājušajā sezonā NBA zvaigzne Durants Porziņģi nosauca par vienradzi, jo tāda spēlētāja NBA līdz šim neesot bijis.

Porziņģis pusotrā sezonā pierādījis, ka ir unikāls spēlētājs, jo viņš gūst punktus, izcīna atlēkušās bumbas, bloķē pretinieku metienus un realizē tālmetienus. Šajā sezonā Porziņģis vidēji spēlē izceļas ar 20 punktiem, 7,7 atlēkušajām bumbām un 1,9 bloķētiem metieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!