Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs trešdien FIBA Čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē guva sešus punktus un noturēja pēdējo aizsardzību, sekmējot Strasbūras SIG komandas uzvaru.

Kuruca pārstāvētā un Lukas Banki vadītā Strasbūras komanda viesos ar rezultātu 77:76 (22:25, 18:17, 20:16, 17:18) pārspēja Bonnas "Telekom" un sērijā līdz divām uzvarām panāca 1-0.

12 sekundes pirms pamatlaika beigām Markuss Kīns ar tālmetienu panāca 77:76 strasbūriešu labā, bet mājinieku pēdējā uzbrukumā Kurucs aizsardzībā veiksmīgi nospēlēja pret bijušo "Ventspils" basketbolistu Tīdžeju Šortsu, piespiežot viņam izdarīt pagalam neprecīzu metienu. Bonnas basketbolisti pirms šī mača bija izcīnījuši 17 uzvaras pēc kārtas.

Latvijas basketbolist trešdien spēlēja 32 minūtes un 15 sekundes, realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, trīsreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva vienu kļūdu, iekrāja pozitīvu +/- rādītāju (+1) un 12 efektivitātes koeficienta punktus.

Viesu komandā Kīns izcēlās ar 26 punktiem, bet mājiniekiem 24 punkti, piecas bumbas zem groziem un sešas rezultatīvas piespēles bija Šortsam.

Tikmēr Mārcis Šteinbergs guva trīs punktus, kamēr viņa pārstāvētā Manrezas "Baxi" pērnās sezonas fināla atkārtojumā izbraukumā ar rezultātu 84:91 (27:20, 13:26, 18:23, 26:22) piekāpās Tenerifes "Lenovo".

Šteinbergs, laukumā pavadot sešas minūtes un 59 sekundes, grozā raidīja savu vienīgo tālmetienu, izpildīja vienu neprecīzu divpunktu metienu, izcīnīja vienu bumbu zem groza, tika pie divām piezīmēm, negatīva +/- rādītāja (-3) un trīs efektivitātes koeficienta punktiem.

"Baxi" komandā rezultatīvākais ar 21 punktu bija Džeriks Hārdings, bet mājiniekiem 18 punktus guva Giorgi Šermadini un pa 16 pievienoja Sasu Salins un Bruno Fitipaldo.

Mareka Mejera pārstāvētā Jeruzalemes "Hapoel" sērijā ir vadībā ar 1-0 pret Atēnu AEK, kurai savainojuma dēļ nevar palīdzēt Jānis Strēlnieks.

Ceturtdaļfinālu otrās spēles notiks 11. un 12.aprīlī, bet trešās, ja būs nepieciešams, - 18. un 19.aprīlī.

Ceturtdaļfinālā uzvarētāji tiek noskaidroti dueļos līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā. Pusfināla izloze notiks aprīļa beigās pilsētā, kura uzņems finālčetrinieka spēles.

Otrajā grupu turnīrā 16 komandas bija sadalītas četrās apakšgrupās, pirmo divu vietu ieguvējām kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Pagājušajā sezonā divu Spānijas komandu cīņā finālā Tenerifes "Lenovo" ar 98:87 pieveica "Baxi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!