Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

RSU/"Merks" komanda pirmdien nosargāja pērn izcīnīto Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) bronzas godalgu.

Sērijas par trešo vietu otrajā mačā RSU/"Merks" basketbolistes izbraukumā ar 61:38 (20:8, 18:14, 10:9, 13:7) pārspēja "Latvijas Universitāti" (LU), sērijā līdz divām uzvarām triumfējot ar 2-0.

Maču RSU/"Merks" sāka ļoti pārliecinoši, jau pēc nepilnām piecām minūtēm panākot desmit punktu pārsvaru (4:14). Komanda turpināja spēlēt līdzīgā garā visu pirmo puslaiku, lielajā pārtraukumā dodoties ar 16 punktu pārsvaru (38:22).

Otrajā puslaikā LU komandas basketbolistēm neizdevās lauzt cīņas gaitu un iesaistīties cīņā par uzvaru, kas RSU/"Merks" ļāva palielināt punktu pārsvaru līdz vairāk nekā 20 punktiem un šajā mačā gūt pārliecinošu panākumu.

RSU/"Merks" komandas sastāvā ar 18 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās pieredzējusī Zane Tamane, bet 16 punktus pievienoja Kate Aizsila.

Savukārt LU komandas rezultatīvākā basketboliste bija Liene Stalidzāne, kura guva deviņus punktus.

Tikmēr finālsērijā līdz trim uzvarām par LSBL zelta medaļām starp pašreizējo čempioni "TTT Rīga" un "Cēsu" komandu ir kaujiniecisks neizšķirts 1-1. Nākamais šo komandu duelis notiks trešdien Rīgā.

Pirms tam pusfinālā "TTT Rīga" sērijā līdz diviem panākumiem ar 2-0 pieveica "Latvijas Universitāti" (LU), bet "Cēsis" ar tādu pašu rezultātu pārspēja RSU/"Merks" vienību.

Vēl martā "TTT Rīga" uzvarēja Latvijas un Igaunijas apvienotajā sieviešu basketbola čempionātā, finālā pārspējot tieši "Cēsu" komandu.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!