Foto: DELFI.lt

Lietuvas basketbola kluba Viļņas "Rytas" līdzjutēju grupējums "B Tribūna" pēc trešdien piedzīvotā zaudējuma Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas spēlē pret "VEF Rīga" vienību atklātā vēstulē kritizē komandas vadību, pieprasot galvenā trenera Donalda Kaira atkāpšanos no amata.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" trešdien grupu turnīra spēlē savā laukumā vēlreiz pārspēja Viļņas "Rytas", šoreiz gūstot graujošu uzvaru ar rezultātu 84:60.

"Rytas" komanda sezonu uzsāka izcili, bet šobrīd zaudējusi piecas no pēdējām sešām spēlēm pašmāju čempionātā Lietuvā, kā arī divreiz decembra laikā piekāpusies VEF komandai. Dažādu likstu dēļ klubam nācies papildināt sastāvu sezonas gaitā. Trešdien komandas rindās nepārliecinošu spēli aizvadīja nesen piesaistītie amerikāņi Kīts Bensons un Raiens Boutraits.

"Saprotams, ka trenerim [Donalds Kairis] un sporta direktoram [Justs Jaunkausks] jāuzņemas atbildība, un uz to mēs arī ceram," raksta līdzjutēji. "Laiks izmaiņām, nevis uz laukuma, bet blakus tam."

"Ikmēneša spēlētāju karuselis neapstiprina mūsu vērtības par klubu un tā vīziju, nedz tas nes rezultātus. Komandai pietrūkst sejas, tai ir tikai ielāpi. Šīs sērijas gaitā, piedzīvojot vienu apkaunojumu pēc otra, nav bijusi neviena atvainošanās līdzjutējiem," skarbi uzsver "B Tribūna".

"Pacietībai ir mērs, un tas ir sasniegts. Priecīgus svētkus! P.S. Priecājieties, ka spēles jāaizvada bez skatītājiem."

Donalds Kairis amatā stājās pirms 2020./2021. gada sezonas, bet iepriekš trenējis vairākus Baltijas klubus. 2008./2009. gadā speciālists vadīja "ASK Rīga" vienību, bet no 2017. līdz 2019. gadam bija Tallinas "Kalev"/"Cramo" galvenais treneris.

Savukārt "VEF Rīga" vienība nākamo spēli FIBA Čempionu līgā aizvadīs 13. janvārī, viesojoties pie Strasbūras SIG komandas. Abi klubi ar trim uzvarām četrās spēlēs ir ļoti tuvu iekļūšanai nākamajā kārtā.

Ja dienu iepriekš "Rytas" pieveiks Grieķijas komandu "Peristeri", tad VEF basketbolisti jau pirms spēles būs nodrošinājuši vismaz otro vietu apakšgrupā. Gan Lietuvas, gan Grieķijas klubam ir pa vienai uzvarai četros mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!