Foto: BC Žalgiris

Latvijas basketbolists Rolands Šmits piektdien guva 20 punktus ULEB Eirolīgas 24.kārtas mačā, sekmējot Kauņas "Žalgiris" uzvaru pār Artūra Kuruca pārstāvēto Vitorijas "Baskonia".

Šmits atkārtoja savu karjeras rezultativitātes rekordu, kamēr "Žalgiris" savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 79:75 (20:18, 18:24, 23:18, 18:15) un šajā turnīrā pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

Šmits bija mača rezultatīvākais spēlētājs, savukārt Kuruca savainojuma dēļ nebija viesu komandas pieteikumā.

Šmitam šī ir atkārtota karjeras rezultatīvākā spēle Eirolīgā. Rekordu pirmo reizi viņš sasniedza 2020. gada novembrī, kad vēl spēlēja "Barcelona" kreklā. Piektdienas vakarā viņš grozā raidīja visus septiņus (7/7) divpunktu metienus un divus (2/5) tālmetienus.

Latvieša kontā arī piecas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, trīs kļūdas, viens noteikumu pārkāpums, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi un efektivitātes rādītājs 20.

Vēl "Žalgiris" komandā 16 punktus guva Edgars Ulanovs, bet 15 pievienoja Igns Brazdeiķis. Savukārt "Baskonia" rindās rezultatīvākais ar 15 gūtiem punktiem bija Marks Hovards.

Abas komandas šajā sezonā 24 spēlēs izcīnījušas pa 13 uzvarām un turnīra tabulā noslēdz labāko astoņnieku.

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas finālčetrinieka turnīrs no 19. līdz 21.maijam norisināsies "Žalgiris" mājvietā Kauņā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!