Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis naktī uz ceturtdienu iemeta 36 punktus un palīdzēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandai Vašingtonas "Wizards" pārtraukt trīs zaudējumu sēriju.

"Wizards" savu skatītāju priekšā ar 118:104 (32:31, 29:30, 27:15, 30:28) pieveica Šarlotas "Hornets".

Latvietis ar 36 punktiem bija šīs spēles rezultatīvākais basketbolists, 18 punktus viņš guva trešajā ceturtdaļā, kad "Wizards" veica izšķirošo izrāvienu. Tik daudz punktu vienā ceturtdaļā viņš savā karjerā vēl nebija iemetis.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 35 minūtes, kuru laikā realizēja piecus (5/8) divpunktniekus, astoņus (8/14) tālmetienus un divus (2/3) soda metienus. Astoņi iemesti trejači ir atkārtots latvieša karjeras rekords - to viņš pirmo reizi sasniedza 2021. gada februārī, tobrīd vēl pārstāvot Dalasas "Mavericks".

Tāpat Latvijas basketbolista kontā deviņas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divi bloķēti metieni, viena kļūda un divas piezīmes. Viņa +/- rādītājs bija +12, kas kopā ar Bredliju Bīlu bija dalīts labākais mačā.

Ar 36 gūtiem punktiem Porziņģis aizvadīja savu sezonas trešo rezultatīvāko spēli. Pagaidām februārī viņš četros mačos vidēji iemetis 31,0 punktu. "Wizards" šajā laika nogrieznī gan cietusi trīs zaudējumus.

Vēl "Wizards" labā spēlē pret "Hornets" ar 20 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām atzīmējās Deni Avdija, bet 17 punktus iemeta Bīls, kuram arī desmit rezultatīvas piespēles. Savukārt "Hornets" vienībā 20 punkti Pīdžejam Vašingtonam, kamēr par vienu mazāk guva Terijs Rozjērs.

Abas komandas aizvadīja līdzvērtīgu pirmo puslaiku, kas noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu 61:61. Tomēr otrajā puslaikā "Wizards" veica izrāvienu, un galvenais varonis bija tieši Porziņģis. Viņš uzbrukumā bija komandas līderis un ar četriem trāpītiem tālmetieniem palīdzēja mājiniekiem panākt 86:74, bet noslēdzošajā ceturksnī Vašingtonas vadība pārsniedza arī 20 punktus.

"Wizards" ar 25 uzvarām 54 spēlēs Austrumu konferencē ieņem 11. vietu un no "play-in" zonas atpaliek tikai par viena panākuma tiesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!