Foto: F64
Latviešu basketbolists Rolands Šmits trešdien guva desmit punktus, bet viņa pārstāvētā Spānijas komanda Fuenlavradas "Montakit" ULEB Eirokausa otrā posma mačā savā laukumā ar 87:91 (22:21, 23:24, 16:22, 26:24) piekāpās Krievijas klubam Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", kam nesen pievienojās Kaspars Bērziņš.

Šmits šajā mačā laukumā pavadīja 29 minūtes un desmit sekundes, kuru laikā grozā raidīja divus no trim divpunktu metieniem un divus no četriem trejačiem.

Tāpat latvieša rēķinā viena atlēkusī bumba, viena pārtverta bumba, viena piezīme, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un deviņi efektivitātes punkti.

Tikmēr Bērziņš Krasnodaras kluba sastāvā vēl nedebitēja, bet "Lokomotiv-Kubaņ" rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Teilors Ročestijs.

Savukārt "Montakit" rindās 20 punktus iemeta Ivans Pauničs.

Otrā E apakšgrupas mačā uzvaru izcīnīja Latvijas basketbolista Anžeja Pasečņika pārstāvētā Spānijas komanda Grankanārijas "Herbalife", kas viesos ar 83:67 (26:12, 18:9, 17:24, 22:22) pieveica citu šīs valsts vienību Mursijas UCAM, par kuras galveno treneri šonedēļ tika apstiprināts slavenais grieķu speciālists Fotis Kacikaris.

Pasečņiks šajā mačā nepiedalījās, bet uzvarētāju rindās 15 punktus iemeta Bo Makalebs. Savukārt Mursijas vienību no zaudējuma neglāba arī Vitora Benites 21 gūtais punkts.

E apakšgrupas kopvērtējumā līdere ir "Lokomotiv-Kubaņ", kas izcīnījusi uzvaras visās četrās spēlēs, bet tai ar diviem panākumiem seko "Herbalife". Tikmēr pa uzvarai ir UCAM un "Montakit" kontā.

Savukārt vēl vienu zaudējumu piedzīvojusi latviešu speciālistu Artūra Štālberga un Edmunda Valeiko vadītā Krievijas komanda "Ņižņij Novgorod", kas izbraukumā ar 73:99 (17:22, 17:29, 25:20, 14:28) piekāpās Lietuvas vienībai Viļņas "Lietuvos rytas".

Lietuvas kluba sastāvā 24 punktus šajā mačā iemeta Laimonis Kisielis.

G apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar trim uzvarām četrās spēlēs ir Jeruzalemes "Hapoel Bank Yahav" no Izraēlas, kam ar diviem panākumiem seko "Lietuvos rytas" un Jāņa Timmas pārstāvētā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Zeņit". Savukārt "Ņižņij Novgorod" ar vienu uzvaru ir ceturtā.

ULEB Eirokausā pirmajā posmā 20 klubi bija sadalīti četrās apakšgrupās, pa pieciem katrā. Vienības savā starpā izspēlēja divu apļu turnīru, bet katras grupas četras labākās komandas kvalificējās "Top 16" kārtai, kurā tās sadalītas vēl četrās grupās. Pēc divu apļu cīņā katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, kur, tāpat kā pusfinālā un finālā, uzvarētāji noskaidrosies sērijā līdz diviem panākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!