Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsēriju ceturtdien ar uzvaru sāka Sanantonio "Spurs" komanda, kas savā laukumā ar 110:95 (26:20, 28:29, 20:29, 36:17) pieveica aizvadīto divu sezonu čempionus Maiami "Heat".

Jau no pirmajām spēles minūtēm abām komandām bija jācīnās arī ar lielu karstumu, jo "Spurs" mājas arēnā "AT&T Center" bija problēmas ar gaisa kondicionieri.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 21 punktu bija Tims Dankans, kuram arī desmit atlekušās bumbas, bet 19 punktus pievienoja Tonijs Pārkers. "Heat" labā 25 punkti Lebronam Džeimsam, bet 19 punkti Dveina Veida kontā.

Mača pirmā ceturtdaļa aizritēja līdzīgā cīņā, bet veiksmīga trešdaļas izskaņa palīdzēja "Spurs" komandai panākt 26:20. Otrajā ceturtdaļā komandas atkal pamīšus izvirzījās vadībā, tomēr vēlreiz puslaika izskaņā veiksmīgāki bija mājinieki – 54:49.

Trešajā ceturtdaļā "Heat" turpināja izrādīt pretestību Sanantonio komandai, izvirzoties vadībā ar 75:69. Noslēdzošajā ceturksnī Maiami komandas līderim Lebronam Džeimsam kājās iemetās krampji, un viņš vairs pilnvērtīgi palīdzēt komandai. Tikmēr "Spurs" komanda veica izrāvienu 31:9, kas palīdzēja izcīnīt uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!