Foto: FIBA

Izraēlietes pret Latvijas sieviešu basketbola izlasi parādīja labu spēli, un, lai arī latviešu uzbrukums sākumā bija nedaudz sasteigts, spēlētājas izdarīja savu darbu, pēc spēles atzina Latvijas izlases kapteine un šīs spēles rezultatīvākā spēlētāja Anete Šteinberga.

Jau vēstīts, ka Latvijas sieviešu basketbola izlase ceturtdien pirmajā 2023.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē pēc neveiksmīgas pirmās ceturtdaļas spēja izcīnīt uzvaru. Latvijas valstsvienība ar rezultātu 62:56 (6:20, 24:12, 20:12, 12:12) pārspēja Izraēlas basketbolistes.

"Domāju, ka sākumā bija nedaudz sasteigts uzbrukums, un mēs aizsardzībā nenoturējām viņu metējas, tādēļ sanāca būt nedaudz mīnusos. Bet otrajā ceturtdaļā mēs jau spēlējām savu aizsardzību un nedaudz ilgāk uzbrukumā izspēlējām bumbu, atradām brīvos metienus un samazinājām starpību," teica Šteinberga.

Viņa atzina, ka Latvijas izlase bija rēķinājusies, ka Izraēla būs sīvs pretinieks. "Es domāju, ka viņi jau kā tauta, manuprāt, ir diezgan enerģiska. Arī, skatoties video, viņas bija agresīvas uzbrukumos un noteikti tādām komandām gribas pierādīt savu varēšanu pret potenciāli stiprākiem pretiniekiem. Domāju, ka viņas parādīja labu spēli," teica Šteinberga.

Tikmēr Latvijas izlases galvenais treneris Gundars Vētra pauda, ka neveiksmīgajā spēles pirmajā ceturtdaļā komanda nevarēja atrast balansu uzbrukumā starp metieniem no distances un metieniem no groza apakšas.

"Mēs centāmies darīt visu no ārpuses un tādā izbraukuma spēlē, kur pilns ar skatītājiem, neliels stresiņš, tie metieni ne vienmēr iet iekšā. Šodien bija tā diena, kad galīgi negāja iekšā - pirmajā ceturtdaļā mēs izmetām desmit neprecīzus trīspunktniekus," komentēja Vētra.

Pēc tam komandai izdevās atrast balansu un spēlētājas sāka strādāt labāk aizsardzībā, tādēļ spēli izdevās lauzt, atzina treneris.

Vienlaikus Vētra norādīja, ka Izraēlas izlase nepārsteidza un tā darīja to, ko bija gatavojušās. "Sedza daudz zonu, mainījās. Vienmēr ir jāspēlē gudri, bet mēs sākumā, es uzskatu, ne visai gudri spēlējām," teica Vētra.

Latvijas izlasē "double-double", gūstot 24 punktus un izcīnot 11 atlēkušās bumbas, sakrāja Anete Šteinberga, bet 18 punktus un piecas rezultatīvas piespēles pievienoja Elīna Babkina. Kitija Laksa guva 16 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!