Foto: F64

Latvijas basketbola klubi BK "Ventspils" un "VEF Rīga" trešdien noslēdza savu dalību ULEB Eiropas kausa izcīņas turnīrā, un komandu galvenie treneri Roberts Štelmahers un Nikolajs Mazurs dalījās savos komentāros par spēlēm.

Atgādinām, ka "Ventspils" savā laukumā ar 51:58 (13:11, 10:16, 16:12, 12:19) piekāpās Polijas klubam Zelona Guras "Stelmet".

"Spēle it kā neko vairs nenozīmēja, bet, protams, negribējām Eirokausa sezonu noslēgt ar zaudējumu. Tieši tāpēc man ir jautājums, kas spēlētājiem lika pieļaut 20 kļūdas? Spēlē, kurā vairs nevar būt nekādas spriedzes, kurā var spēlēt no sirds, kaut vai ārdīties, bet atdot sevi par visiem 100%, protams, vajag tik un tā. Mēs pieļaujam 20 kļūdas un pie sava groza ļaujam pretiniekiem paņem 12 bumbas... Es to uzdevu arī spēlētājiem, un ar to būs jātiek galā," Štelmahera teiktais pēcspēles preses konferencē citēts BK "Ventspils" mājaslapā. "Šī spēle bija jāuzvar. Ar aizsardzību viss kārtībā, bet kaut kas arī jāizdara uzbrukumā. Tagad mums priekšā trīs nedēļas bez spēlēm, un varēsim par šo padomāt. Tā beigt Eirokausa sezonu nebija mūsu plānos, tas bija nepiedodami. Vai tā bija kaut kāda palaišanās nu jau dzīvošana Ziemassvētkos, nezinu. Treniņos nekas tāds nebija jūtams. Kāpēc jāmet bumba autā? Treniņos mēs to nemācamies, turklāt nebija jau arī nekāda milzīga spiediena no pretinieka."

Tikmēr "VEF Rīga" ar izbraukumā ar 61:90 (14:22, 15:19, 17:28, 15:21) atzina Slovēnijas vienības Ļubļanas "Union Olimpija" pārspēku.

"Apsveicu "Union Olimpija" ar iekļūšanu nākamajā kārtā. Mēs šajā turnīrā nebijām veiksmīgi, bet ieguvām ļoti daudz pieredzes. Mums priekšā vēl ir daudz spēļu un mēs turpināsim strādāt," turnīra mājaslapā citēts Mazura sacītais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!