Foto: LETA
Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Robets Štelmahers pēc sestdien piedzīvotās sāpīgās neveiksmes, kas liedza valstsvienībai kvalificēties 2022. gada Eiropas čempionāta finālturnīram, apsvērs demisiju, pēc spēles preses konferencē atzina speciālists.

Ziņots, ka Latvijas basketbola izlase sestdien negaidīti mājās piekāpās Bulgārijas valstsvienībai, kura tādējādi sagrāba pēdējo ceļazīmi uz Eiropas čempionāta finālturnīru.

Pēc spēles izlases galvenajam trenerim Robertam Štelmaheram tika vaicāts, vai viņš apsvērs pēc zaudējuma atkāpties no sava amata.

"Apsvēršu, jā," īsi noteica izlases stūrmanis.

Viņa aizstāvībā gan steidza preses konferencē esošais izlases aizsargs Dairis Bertāns, kurš uzstāja: "Katrs no mums varēja nospēlēt labāk. Ne tikai treneris vainīgs, bet mēs visi kopā esam vainīgi."

Bertāns, kurš kopā ar Jāni Timmu steidza izlasei palīgā no ULEB Eirolīgas kluba Maskavas apgabala "Himki", neslēpa, ka zaudējums sagādājis lielu vilšanos.

"Domāju, ka labi cīnījāmies. Pēdējā ceturtdaļa bija katastrofa. Šādā spēlē nevaram tā spēlēt," komentāru par spēli sniedza izlases ilggadējais pārstāvis.

Savukārt Štelmahers nevairījās no atbildības, pie viena arī apsveicot Bulgārijas izlasi ar kvalificēšanos meistarsacīkstēm.

"Vēlos atvainoties visiem līdzjutējiem, kuri mums ticēja. Vēlos uzņemties visu atbildību par zaudējumu," preses konferences ievadā noteica treneris.

Trenerim tika vaicāts gan par Timmas neesamību laukumā spēles pašā galotnē, gan par talantīgā Artūra Žagara spēles laiku. Žagars laukumā atzīmējās vien ar nepilnām divām minūtēm spēles pirmajā ceturtdaļā.

"Tāda bija sajūta, ka Jānis varbūt... Nepareizs lēmums. Ja zaudējām, tad nepareizs lēmums," iesākto domu par Timmu nepabeidza Štelmahers.

"Grūti spēlēt ar visiem 12 spēlētājiem tādā svarīgā spēlē," par Žagaru izteicās treneris. "Gribējās saprast, kurš tieši gatavs vairāk, un psiholoģiski negribēju uzlikt uz pleciem. Viss kārtībā. Tā arī ir mana vaina."

Savukārt ne pārāk veiksmīgu maču aizvadīja Rihards Lomažs, kurš nepilnās 23 minūtēs izcēlās ar sešiem punktiem, bet pāris epizodēs kļūdījās.

"Protams, cerēju, ka varbūt atvērsies un būs labāka spēle beigās. Tā bija mana kļūda. Esmu par to atbildīgs," atzina speciālists.

Iepriekšējo reizi Latvijas vīriešu basketbola izlase Eiropas čempionātam nekvalificējās 1999. gadā, bet Bulgārija finālturnīrā piedalīsies pirmo reizi kopš 2011. gada meistarsacīkstēm, kuras notika Lietuvā.

Latvijas izlase kvalifikācijas ciklā ar vienu uzvaru piecās spēlēs palika pēdējā, ceturtajā, vietā H apakšgrupā, bet Bosnija un Hercegovina (četras uzvaras), Grieķija (trīs uzvaras) un Bulgārija (divas uzvaras) iekļuva Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!