Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks otrdien guva 20 punktus Eiropas kausa ceturtdaļfināla pirmajā spēlē, palīdzot viņa pārstāvētajam Ukrainas čempionvienība Kijevas "Budiveļņik", ko vada Ainars Bagatskis, neitrālā laukumā Kauņā ar rezultātu 82:79 (22:16, 19:23, 25:19, 16:21) pārspēt Serbijas komandu Belgradas "Crvena Zvezda".

Jau no spēles pirmajām minūtēm Ukrainas klubs regulāri pārņēma vadības grožus savās rokās, bet otrās ceturtdaļas vidū "Budiveļņik" basketbolisti panāca jau desmit punktu pārsvaru (30:20). Otrajā puslaikā nominālie mājinieki turpināja dominēt laukumā, tomēr pārsvars pār "Crvena Zvezda" nebija lielāks par desmit punktiem. Cīņas izskaņā viesi spēja panākt izlīdzinājumu uz tablo (79:79), taču cīņas noslēdzošajās sekundēs Strēlnieks realizēja trīs soda metienus, palīdzot klubam tikt pie panākuma pirmajā ceturtdaļfināla cīņā - 82:79.

Strēlnieks laukumā pavadīja 31 minūti un 36 sekundes, kas bija otrs lielākais spēles laiks komandā, realizējot sešus no septiņiem izpildītajiem divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem, kā arī visus piecus soda metienus.

Tāpat basketbolista kontā piecas rezultatīvas piespēles, divas atlēkušās bumbas, divas kļūdas, divas personīgās piezīmes un pieci izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ar 25 efektivitātes punktiem ļāva kļūt par mača vērtīgāko spēlētāju.

Atbildes spēle Belgradā risināsies nākamajā nedēļā.

Trešdien turnīra ceturtdaļfinālu sāks arī Kristapa Valtera pārstāvētā Turcijas vienība Ankaras "Kolejliler", kas savā laukumā tiksies ar Krievijas komandu Kazaņas "Unics".

Izslēgšanas turnīrā pāru uzvarētāji tiek noskaidroti divu maču summā.

Kā zināms, Latvijas komanda "VEF Rīga" šoreiz nespēja pārvarēt sacensību pirmo posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!