Foto: DELFI.lt
Pirmo zaudējumu VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) čempionātā šosezon otrdien piedzīvoja Latvijas basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētais Krievijas klubs Sanktpēterburgas "Spartak", kas ar 61:72 (13:14, 16:21, 19:20, 13:17) izbraukumā piekāpās Lietuvas komandai Viļņas "Lietuvos rytas".

Savā otrajā mačā VBL čempionātā Strēlnieks laukumā pavadīja 13 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā guva trīs punktus, realizējot vienu no diviem izpildītajiem tālmetieniem, bet bija nesekmīgs vienīgajā divpunktu raidījumā.

Vēl latvieša kontā četras personīgās piezīmes un viņš cīņu noslēdza ar trim efektivitātes koeficienta punktiem.


"Spartak" komandā rezultatīvākie ar 11 punktiem guva Valērijs Ļihodejs un Patriks Beverlijs, bet "Lietuvos rytas" vienībā ar 17 punktiem atzīmējās Tairīss Raiss.

Šī "Spartak" komandai bija pirmā neveiksme astoņās aizvadītajās B grupas spēlēs, kas tai atvēl pirmo vietu deviņu komandu konkurencē. Otrajā vietā ar sešiem panākumiem septiņās spēlēs ir cita Krievijas komanda Maskavas CSKA, bet "Lietuvos rytas" ar pieciem panākumiem astoņās cīņās atrodas trešajā pozīcijā.

Zīmīgi, ka otrdien pirmo zaudējumu šosezon piedzīvoja arī pagājušās sezonas čempionvienība Maskavas apgabala "Himki", kas atrodas A grupas līderpozīcijā. Aizvadītajā cīņā "Himki" ar 67:68 (29:14, 13:22, 13:18, 12:14) savā laukumā piekāpās citai Krievijas vienībai Samāras "Krasnije kriļja".

"Himki" ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs saglabāja pirmo vietu A grupā, bet tai ar septiņiem panākumiem astoņos mačos seko Kazaņas "Unics". Savukārt Latvijas klubs "VEF Rīga" šajā grupā ar piecām uzvarām astoņās spēlēs atrodas trešajā vietā.

VBL pamatturnīrā piedalās 18 komandas, kas divās apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tam katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, turklāt abu grupu uzvarētāji automātiski iekļūs finālčetrinieka turnīrā.

Aizvadītajā sezonā VBL turnīrā triumfēja "Himki" komanda, kas finālspēlē ar rezultātu 66:64 uzvarēja Krievijas čempionvienību Maskavas CSKA.

Kā ziņots, Strēlnieks līdz šim pārstāvēja Latvijas komandu "Ventspils", kuru novembrī pameta, ar "Spartak" noslēdzot līgumu uz trim gadiem.

22 gadus vecais Strēlnieks visu profesionālo karjeru līdz šim aizvadījis tieši "Ventspils" komandā. 2009.gadā viņš kopā ar Latvijas U-18 izlasi izcīnīja bronzas medaļu Eiropas U-18 čempionātā, tāpat viņš šajā pašā gadā ar "Ventspils" basketbolistiem kļuva par Latvijas čempionu.

Šogad Eiropas čempionāta finālturnīrā Latvijas izlasē viņš sešās spēlēs vidēji guva 9,2 punktus un izcīnīja 2,7 atlēkušās bumbas, un izpildīja 2,7 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!