Latvijas izlases basketbolists Jānis Strēlnieks ceturtdien ar 18 punktiem ULEB Eirolīgas 12. kārtas spēlē palīdzēja Maskavas CSKA komandai izcīnīt uzvaru savā laukumā principiālā cīņā pret Kauņas "Žalgiris" vienību.

Maskavieši mājās ar rezultātu 85:82 (9:17, 23:14, 19:19, 18:19, 16:13) pārspēja Kauņas "Žalgiris" komandu.

Strēlnieks divu bijušo PSRS 80. gadu lielklubu duelī laukumā pavadīja laukumā pavadīja 30 minūtes un 48 sekundes, kuru laikā realizēja septiņus no deviņiem divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un vienīgo soda metienu.

Talsenieks arīdzan izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, četrreiz rezultatīvi piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu, pa divām reizēm pārkāpa noteikumus un izprovocēja divas piezīmes pretiniekiem, kā arī tika pie komandā otrā lielākā efektivitātes koeficienta 17.


Pirmā puslaika lielāko daļu vadībā bija viesi, pēc Džoka Lendeila divpunktu metiena 14. minūtē panākot rezultātu 27:12 savā labā.

Savukārt otro puslaiku, atskaitot pašu tā sākumu, vadībā bija mājinieki. Tomēr ar Lekaviča diviem punktiem 45 sekundes pirms pamatlaika beigām rezultāts tika izlīdzināts – 69:69. Līdzīgā pagarinājumā uzvaru mājiniekiem ar pirmo precīzo trīspunktnieku no četriem atnesa Maiks Džeimss.

Uzvarētāju labā izšķirošā metiena autors Džeimss guva 19 punktus, 13 punkti Ronam Beikeram un 12 – Džoelam Bolombojam, kura kontā arī sešas atlēkušās bumbas.

"Žalgiris" vienībā 19 punkti, septiņas bumbas zem groziem, sešas piespēles, septiņas kļūdas, sešas izprovocētas piezīmes un mača augstākais lietderības koeficients 22 Tomasam Volkapam. Savukārt 15 punktus sakrāja Luks Lekavičus.

CSKA ar astoņām uzvarām 12 mačos pakāpās uz ceturto vietu, bet "Žalgiris" ar trim panākumiem ieņem priekšpēdējo, 17. pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!