Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētajam Krievijas klubam Maskavas CSKA pievienojies aizvadītās sezonas ULEB Eiropas līgas rezultatīvākais spēlētājs Maiks Džeimss, vēstīts kluba mājaslapā.

Džeimss profesionālo basketbola karjeru uzsāka Horvātijas klubā "Zagreb", bet pēcāk pārstāvēja Izraēlas un Itālijas otro līgu vienības "Hapoel Galil Elyon" un "Paffoni Omegna".

Iespējams, ka par lielāko lēcienu basketbolista karjerā uzskatāma 2014./2015. gada sezona, kuru saspēles vadītājs uzsāka Grieķijas vienībā "Kolossos Rhodes", bet tās laikā pievienojās Latvijas izlases basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētajai Vitorijas "Baskonia" komandai. Karjeras turpinājumā Džeimss spēlējis Eirolīgas komandās Atēnu "Panathinaikos" un Milānas "Olimpia", kā arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībās Fīniksas "Suns" un Ņūorleānas "Pelicans".

Aizvadītajā sezonā Daira Bertāna komandas biedrs sasniedza savas karjeras labāko statistiku, vidēji spēlē Eirolīgā "Olimpia" kluba rindās atzīmējoties ar 19,8 punktiem un 6,4 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt, pārstāvot "Panathinaikos", saspēles vadītājs bijis atzīts par Grieķijas līgas vērtīgāko spēlētāju, kā arī divreiz izcīnījis čempionāta zelta medaļas.

Džeimss ar Maskavas CSKA komandu līgumu parakstījis uz vienu gadu. Gandarīts par komandas jaunieguvumu bija arī vienības galvenais treneris Dimitris Itudis.

"Maiks ir talantīgs spēlētājs, kurš spēj izkārtot sev metienu pozīcijas, kā arī palīdz to izdarīt saviem partneriem. Visi šie gadi, kurus viņš pavadījis Eirolīgā un cita līmeņa turnīros, parādījuši, ka viņš māk gūt punktus," speciālista teiktais citēts kluba mājaslapā. "Tomēr neskatoties uz precizitāti, viņam nāksies adaptēties mūsu komandas sistēmām. Mums jau par šo bija saruna, un viņš apliecināja, ka ir gatavs tās apgūt. Novēlam viņam veselību, lai kopīgi sasniegtu komandas izvirzītos mērķus."

"Tagad, kad esam noslēguši komandas komplektāciju, ikvienam būtu jāsaprot, ka pērnā gada čempionvienībai ir visai mazs ar šī gada komandu. Mums pēc iespējas ātrāk ir jāaizmirst izcīnītā trofeja – īpaši tiem, kuri komandas sastāvā bija arī pērn," kaujinieciski noskaņots bija Itudis. "Gatavošanās gaidāmajai sezonai nebūs viegla, jo aptuveni seši līdz septiņi CSKA basketbolisti spēlēs Pasaules kausa izcīņā."

"Mums jāsanāk kopā kā komandai, lai kopīgi sagatavotos un parādītu vienotu spēli," piebilda speciālists.

Starpsezonā komandu pameta vairāki vadošie spēlētāji – amerikāņi Korijs Higinss un Otello Hanters, francūzis Nando de Kolo, kā arī Serhio Rodrigess no Spānijas. Visi šie spēlētāji pievienojušies citiem Eiropas grandiem, savukārt ar amerikāni Aleksu Pītersu CSKA pati nolēma neturpināt sadarbību.

Tomēr pēc vairāku līderu aiziešanas, CSKA sastāvu papildinājusi ar Strēlnieku, vācieti Johannesu Foigtmanu, kā arī Deranu Hiliardu, Kostu Kufosu un Ronu Beikeru (visi – no ASV). Pēdējie divi aizvadīto sezonu pavadīja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

CSKA aizvadītajā sezonā triumfēja ULEB Eirolīgā un arī VTB Vienotajā līgā. Par labāko Eiropā CSKA klubs kļuvis astoņas reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!