Jānis Strēlnieks piektdien guva 23 punktus ULEB Eirolīgas astotās kārtas spēlē, kaldinādams Maskavas CSKA komandas pārliecinošu uzvaru.

Maskavieši savā laukumā ar rezultātu 88:70 (21:17, 18:17, 25:15, 24:21) pārspēja Stambulas "Fenerbahce Beko" komandu.

Strēlnieks aizvadīja izcilu trešo ceturtdaļu, kurā guva 17 punktus un ielika pamatus CSKA uzvarai. Viņš šajā mačā laukumā pavadīja 23 minūtes un 52 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no sešiem divpunktu metieniem, četrus no pieciem tālmetieniem un visus trīs soda metienus. Basketbolista kontā kopā 23 punkti.

Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, veica trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra trīs bumbas, pieļāva vienu kļūdu, divas reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes un tika pie 29 efektivitātes koeficienta punktiem.

No sava rezultativitātes rekorda viņš atpalika par diviem punktiem, bet pa punktu laboja savu efektivitātes rādītāja rekordu.

CSKA komandā ar 31 punktu izcēlās Maiks Džeimss, kurš realizēja sešus tālmetienus. Tikmēr pretiniekiem 20 punktus guva Kostass Slukass, bet 19 punkti bija Derikam Viljamsam.

Maskavas CSKA ar sešām uzvarām astoņās spēlēs kopvērtējuma tabulā ieņem otro vietu.

Savukārt Rihards Lomažs piektdien guva četrus punktus spēlē, kurā viņa pārstāvētā Vilērbānas ASVEL viesos ar 74:72 (14:16, 18:20, 15:18, 18:11, 9:7) papildlaikā uzveica Belgradas "Crvena zvezda mts".

Kurzemnieks šajā duelī laukumā pavadīja deviņas minūtes un sešas sekundes, kuru laikā iemeta abus divus divpunktu metienus, bet netrāpīja pa vienam tālmetienam un soda metienam.

Lomaža kontā arī divas atlēkušās bumbas, divas kļūdas, viena piezīme, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un divi efektivitātes koeficienta punkti.

ASVEL komandā ar 18 punktiem un 19 atlēkušajām bumbām izcēlās Tonijs Džekiri, bet 20 punkti bija Livio Žanam Šarlam. Mājiniekiem 16 punktus guva Billijs Beirons, bet 15 punkti bija Lorenzo Braunam.

ASVEL ar piecām uzvarām astoņās spēlēs kopvērtējumā ieņem astoto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!