Foto: TASS/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolisti Jānis Strēlnieks un Jānis Timma otrdien ULEB Eirolīgas turnīrā katrs guva pa desmit punktiem un sekmēja Grieķijas kluba Pireju "Olympiacos" uzvaru ar rezultātu 72:62 pār Minhenes "Bayern. Savukārt cits latvietis Žanis Peiners nespēja glābt Stambulas "Daruššafaka" no zaudējuma citai šīs pilsētas komandai Stambulas "Fenerbahce" – 79:100.

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 21:36 minūtes, guva desmit punktus, realizējot trīs no četriem divpunktu metieniem, vienīgo tālmetienu un vienīgo soda metienu. Viņa kontā arī divas atlēkušās bumbas, divas piespēles, divas kļūdas un divas piespēles.

Savukārt Timma nospēlēja 29:54 minūtes, realizēja abus divpunktniekus un divus no sešiem tālmetieniem. Latvietim arī viens bloķēts metiens un viena pārtverta bumba, kā arī četras piezīmes.

"Olympiacos" komandā rezultatīvākais ar 12 punktiem bija Zaks Ledajs, bet "Bayern" sastāvā Deriks Viljams un Vladimirs Lučičs izcēlās ar 15 punktiem.

Savukārt "Daruššafaka" mačā Peiners laukumā pavadīja 20 minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā guva sešus punktus, realizējot divus no četriem divpunktu metieniem un abus soda metienus, taču netrāpīja vienīgo izmesto tālmetienu. Viņa kontā arī četras rezultatīvas piespēles, viena atlēkusī bumba, trīs kļūdas un divas piezīmes.

"Daruššafaka" komandas labā 22 punktus guva Rejs Makkolums, bet 17 punkti Maikla Ērika kontā. Uzvarētājiem ar 16 punktiem izcēlās Melihs Mahmutoglu, 15 punkti Ali Muhameda kontā, bet pa 13 punktiem sameta Žofrejs Loverņs, Jans Veselijs un Marko Guduričs.

Vēl vienā mačā Grankanārijas "Herbalife", ko pārstāv Anžejs Pasečņiks, ar rezultātu 76:89 piekāpās Madrides "Real".

Pasečņiks Grankanārijas komandas sastāvā 20 minūtēs un 13 sekundēs guva divus punktus, realizējot tikai vienu no sešiem divpunktu metieniem, taču netrāpīja tālmetienu un soda metienu. Viņš arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli.

"Real" sastāvā 20 punkti un desmit atlēkušās bumbas Entonijam Rendolfam, bet "Herbalife" sastāvā 20 punktus guva Dīdžejs Stroberī.

"Olympiacos" ar četrām uzvarām astoņās spēlēs ierindojas astotajā vietā Eirolīgas kopvērtējumā, "Herbalife" ar divām uzvarām astoņās spēlēs ieņem 12. vietu, bet "Daruššafaka" šajā sezonā astoņās spēlēs izcīnījusi tikai vienu uzvaru un ieņem pēdējo, 16., vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!