Foto: F64

Latviešu basketboliste Zane Tamane sestdien kopā ar valsts čempionvienību Krakovas "Wisla Can-Pack" kļuva par Polijas kausa izcīņas turnīra uzvarētāju, finālā ar 68:64 (13:17, 22:18, 21:9, 12:20) uzvar Polkovices CCC vienību.

Tamane finālspēlē laukumā pavadīja tikai septiņas minūtes un trīs sekundes, kuru laikā guva trīs punktus, realizējot vienu no trim divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem.

Tāpat latviete iekrāja piecas atlēkušās bumbas, divas piezīmes, vienu izprovocētu noteikumu pārkāpumu un trīs efektivitātes koeficienta punktus.

Par uzvarētāju komandas rezultatīvāko spēlētāju ar 21 gūto punktu kļuva amerikāniete Džentela Lavendera.

Vietējā čempionātā komandas pašlaik sacenšas otrajā posmā, kur Krakovas klubs ir kopvērtējuma līderis.

Iepriekšējo sezonu Tamane pavadīja Krievija kluba Orenburgas "Nadežda" rindās, kad Krievijas čempionātā izcīnīja bronzas godalgas. Uz Krakovas komandu latviete pārgāja maija beigās. Pirms tam Tamane uz "Nadežda" komandu pērnvasar pārgāja pēc tam, kad neizturēja konkurenci par vietu Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) komandā Fīniksas "Mercury", kuras rindās aizvadīja divas spēles.

Pērnā gada sākumā Tamane paziņoja par karjeras beigšanu Latvijas valstsvienībā.

"Wisla Can-Pack" komanda Polijas čempionātā uzvarējusi 22 reizes, bet pērn iekļuva FIBA Eirolīgas astoņu spēcīgāko vienību vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!