Foto: Reuters/Scanpix

Soli tuvāk Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālam pirmdien spēra Oklahomas "Thunder", kas pusfināla sērijā viesos ar 108:103 (26:21, 26:23, 29:28, 27:31) pieveica Sanantonio "Spurs".

NBA pusfināla jeb Rietumu konferences fināla sērijā līdz četrām uzvarām "Thunder" ir vadībā ar 3-2, un nākamo maču trešdien aizvadīs savā laukumā, kurā šajā sezonā "play off" mačos vēl nav zaudējusi.

Visu pēdējo ceturtdaļu vadībā bija "Thunder" basketbolisti, bet "Spurs" iespēja izglābties radās tikai pēdējās sekundēs. Emanuela Džinobili tālmetiens, ar kuru "Spurs" varēja panākt izlīdzinājumu, 4,9 sekundes pirms pamatlaika beigām bija neprecīzs, bet pēdējās sekundēs vēl Kevins Durants realizēja divus soda metienus, pieliekot punktu "Thunder" uzvarai – 108:103.

Uzvarētājiem 27 punktus guva Durants, Rasels Vestbruks guva 23 punktus un izdarīja 12 rezultatīvas piespēles, bet Džeimss Hārdens guva 20 punktus. "Spurs" no zaudējuma neglāba arī Džinobili gūtie 34 punkti, vēl 20 punktus guva Tonijs Pārkers, bet Timam Dankanam šoreiz 18 punkti un 12 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!