Foto: FIBA

Latvijas izlases basketbolists Jānis Timma pirmdien atzīmējās ar svarīgiem tālmetieniem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) G līgas spēlē, kurā uzvarēja viņa pārstāvētā Leiklandes "Magic" komanda.

"Magic" vienība mājās ar rezultātu 116:107 (28:25, 19:29, 29:26, 40:27) pieveica "Windy City Bulls" komandu.

Timma spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa un 18 minūtēs sakrāja deviņus punktus (0/1 divpunktu metienos, 3/4 trīspunktu metienos) un vienu atlēkušo bumbu.

Krāslavietis savu pirmo tālmetienu trāpīja 15 sekundes līdz trešās ceturtdaļas beigām, bet tad izcēlās ar vel diviem precīziem trīspunktniekiem ceturtās ceturtdaļas pirmo divarpus minūšu laikā. Timmas otrais tālmetiens palīdzēja izlīdzināt rezultātu (84:84), bet uzvaru mājiniekiem nodrošināja pēdējā ceturtdaļā gūtie 40 punkti.

Uzvarētāju labā Džeremaija Tilmons sakrāja 24 punktus un desmit atlēkušās bumbas, bet "Bulls" komandas rindās ar 20 punktiem un desmit bumbām zem groziem atzīmējās Marko Simonovičs.

Timma savas komandas iepriekšējā spēlē neizgāja laukumā, bet vēl maču iepriekš nospēlēja vien minūti un 56 sekundes. Uzbrucējs pirmo reizi četru "Magic" komandas spēļu laikā guva punktus.

Leiklandes vienība ar astoņām uzvarām 24 spēlēs ieņem 12. vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!