Latvijas basketbolists Jānis Timma no Krievijas kluba Kazaņas "Unics" esot atvadījies bez aizvainojuma un nožēlas, jo abas puses esot apzinājušās, ka šī sadarbība nebūs veiksmīga, savā sociālā tīkla "Instagram" kontā rakstīja Jānis Timma.

Jau vēstīts, ka Timma pēc trim spēlēm pārtrauca sadarbību ar VTB Vienotās līgas un ULEB Eirolīgas klubu "Unics". Viņš laukumā vidēji mačā pavadīja mazāk par 10 minūtēm.

"Es pieņēmu lēmumu nepalikt "Unics". Kādreiz var just, ka tas nav tavs. Viņi ir brīnišķīgi, bet ne tavējie. Reizēm ir jāspēj aizbraukt. Šis gads man to iemācīja. Labāk agrāk, nekā vēlāk," pauda Timma. "Es ļoti cienu komandu, spēlētājus, treneru korpusu, vadību un pilsētu. Bet es viņiem noteikti neesmu vajadzīgs, bet man nav vajadzīgi viņi."

"Pirms es pieņēmu šo lēmumu, runāju ar visiem. Mēs atvadījāmies bez aizvainojuma un nožēlas," turpināja Timma, kurš turpinājumā atbildēja uz žurnālistiku kritiku. "Es saprotu, ka jums vajag negatīvo, bet nu jau ir par daudz."

Timma tagad ar savu jauno aģentu risina sarunas ar trim komandām, kurās viņš vēlētos spēlēt. Esot izkristalizējies viens klubs. "Es tiešām zinu, ka tur būs mana vieta. Tur es būšu maksimāli noderīgs, tur man nebūs viegli, bet skaidri zinu, ka tā būs mana komanda," skaidroja Timma.

Timmam šķiršanās no Maskavas apgabala "Himki" komandas esot bijusi sarežģīta, un viņš tagad norāda, ka dzīve ir tikai viena un viņš pagājušajā gadā zaudējis pārāk daudz, lai to nenovērtētu. Viņš apsola, ka visiem būs par ko rakstīt un svinēt.

"Es dodos uz savu sapni. Varbūt ceļš ir garš un grūts, bet neviens neteica, ka būs viegli," noslēdza Timma.

Sezonas ievadā Latvijas basketbolists bija bez kluba, bet vasarā Timma Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgā Orlando "Magic" sastāvā piecās spēlēs guva vidēji 7,0 punktus un izcīnīja 3,4 atlēkušās bumbas.

Vēl oktobrī krāslavietis medijam MVP atzina, ka izskata Eirolīgas klubu piedāvājumus, bet uzturēja cerību pastiprināt kādu NBA komandu.

Timma no 2018./2019. gada sezonas pēdējiem mēnešiem līdz 2021. gada pavasarim pārstāvēja Maskavas apgabala "Himki" komandu, bet iepriekš spēlēja Pirejas "Olympiacos", Vitorijas "Baskonia" un Sanktpēterburgas "Zeņit" vienībās.

Savas karjeras laikā Timma pārstāvējis arī "ASK Rīga", ASK/"Juniors", "Liepājas lauvas", "Ventspils", "VEF Rīga" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!