Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienību Portlendas "Trail Blazers" vadīs bijušais basketbolists Čonsijs Bilapss, informē komanda.

Komanda par Bilapsa pievienošanos treneru korpusam paziņoja svētdien.

Kopš pagājušā gada novembra bijusī līgas zvaigzne par trenera asistentu strādāja Losandželosas "Clippers". Viņš būs jau 15. galvenais treneris "Trail Blazers" komandā.

44 gadus vecais Bilapss basketbolista karjeras laikā piecas reizes tika izraudzīts dalībai Visu zvaigžņu spēlē. 2016.gadā Detroitas "Pistons" pie griestiem kāra Bilapsa kreklu ar pirmo numuru.

Portlendas vienība izslēgšanas spēles sasniegusi jau astoņas sezonas pēc kārtas, bet piecās no tām zaudējums piedzīvots jau pirmajā kārtā. Pirms diviem gadiem "Trail Blazers" sasniedza konferences finālu, bet četros mačos piekāpās Goldensteitas "Warriors".

Pēdējās piecās sezonās "Trail Blazers" "play-off" otro kārtu sasniegusi tikai vienu reizi.

Bilapss karjeras laikā pārstāvēja Bostonas "Celtics", "Pistons", Toronto "Raptors", Denveras "Nuggets", Minesotas "Timberwolves", Ņujorkas "Knicks" un "Clippers" komandas.

2004.gadā viņš "Pistons" sastāvā tika kronēts par NBA čempionu un arī izslēgšanas spēļu vērtīgāko spēlētāju. 2010.gadā viņš kopā ar ASV izlasi svinēja uzvaru Pasaules kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!