Foto: FIBA

Katei Vilkai (iepriekš - Krēsliņai) pēc vairāk nekā sezonu ilgušas pauzes atgriežoties laukumā, "TTT Rīga" komanda sestdien piedzīvoja zaudējumu Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BSBL) mačā.

Rīdzinieces savā laukumā ar rezultātu 62:65 (17:18, 12:19, 19:8, 14:20) zaudēja Tallinas "TalTech" basketbolistēm.

Vilka savā atgriešanās mačā 32 minūtēs guva 12 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas. "TTT Rīga" rindās ar 18 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām, piecām rezultatīvām piespēlēm un četrām pārtvertām bumbām atzīmējās Gunta Baško, bet 13 punkti un sešas atlēkušās bumbas bija Martai Miščenko.

Tallinietēm 16 punkti un 13 bumbas zem groziem bija Annikai Kesterei.

Tāpat zaudējumu sestdien piedzīvoja "Liepāja"/LSSS komanda, kas mājās ar 68:69 (18:24, 15:14, 14:15, 21:16) atzina Klaipēdas "LCC Starptautiskās universitātes" pārākumu.

Liepājniecēm Madara Šmite guva 17 punktus, bet Paula Kļeščova - 16 punktus. Pretiniecēm Elizabete Bulāne sameta 13 punktus, bet produktīvākā ar 17 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām bija Maisa Diasa.

"Liepāja"/LSSS šosezon uzvarējusi divās no trīs spēlēm, kamēr pārbūves procesā esošā "TTT Rīga" piedzīvojusi trīs zaudējumus.

Lietuvu turnīrā pārstāv Viļņas "Kibirkštis", Klaipēdas "Neptūnas", Kauņas "Aistes-LSMU", Šauļu "Šiauliai-Vilmeras" un Klaipēdas "LCC Starptautiskā universitāte", no Latvijas komandām sacenšas "Rīgas Stradiņa universitāte" (RSU), "Liepāja"/LSSS, "Daugavpils Universitāte" (DU), "Rīga Juniores"/LU un "TTT Rīga", bet Igauniju turnīrā pārstāv "Audentes" un "TalTech".

12 komandas līdz marta vidum aizvadīs divu apļu turnīru. Pirmās vietas ieguvējas kvalificēsies finālčetrinieka turnīram, bet turpmāko septiņu vietas ieguvējas divu spēļu sērijās cīnīsies par trim vietām "Final 4".

Pagājušajā sezonā par čempionēm kļuva "TTT Rīga" basketbolistes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!