Foto: FIBA

Latvijas spēcīgākais sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" nākamajā sezonā nespēlēs FIBA Eirolīgā, kaut gan nupat ieguva vietu šo sacensību pamatturnīrā, portālam "Delfi" apstiprināja vienības ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs.

"Vakar bija "TTT Rīga" valdes sēde, kurā tika pieņemts lēmums atsaukt dalību no Eirolīgas 2022./23. gada sezonā," skaidroja Štālbergs. "Galvenais iemesls ir "TTT Rīga" juridiskā statusa maiņa. Šobrīd esam nodibinājums, bet vairāk nekā gadu tiek runāts, lai statuss tiktu mainīts uz biedrību. Uz nodibinājuma nevaram nodrošināt nepieciešamo finansējumu. Vakar bija Rīgas Domes sēde, kurā šis jautājums netika izskatīts. Tādējādi termiņi ir mazliet nokavēti, un valde neņemas uzņemties papildus saistības, nezinot kad un vai vispār šis process notiks un biedrība tiks nodibināta. Ļoti ceram, ka tas notiks. Ceram Eirolīgā atgriezties pēc gada."

Vēl tikai trešdien Eirolīgas rīkotāji informēja, ka "TTT Rīga" ir iekļauta turnīra pamatsacensībās, taču nu komanda vispār Eirokausos nepiedalīsies. Pagājusī sezona klubam Eirolīgā bija sekmīga, tam sasniedzot ceturtdaļfinālu.

"Rūgtums ir visiem – gan vadībai, gan administrācijai, gan treneru korpusam. Pagājušajā sezonā tika izspiests maksimums. Negribu iedziļināties sīkumos, kāpēc esam nonākuši līdz tādam lēmumam. Domāju, katram ir jāpaskatās spogulī un godīgi jāpasaka, kas tika un kas netika izdarīts. Un vai viss tika izdarīts maksimāli, lai mēs turpinātu šo attīstību, ne spertu soli atpakaļ. Šajā gadījumā spersim soli atpakaļ ar domu veikt lēcienu uz priekšu," uzsvēra Štālbergs.

"Šobrīd mūsu nestartēšana nākamās sezonas Eirolīgas turnīrā ir diezgan droši iekalta akmenī, jo 15. jūlijā ir turnīra grupu izloze. Mums nav laika un rīkotāji ir jāinformē par to, ka nestartēsim. Jābūt korektiem pret turnīra rīkotājiem. Nevaram pieļaut, ka mūs ielozē grupā, un tad augustā/septembrī pateikt, ka sorry, tomēr nespēlēsim. Pie tāda scenārija negribējām nonākt," sacīja komandas ģenerālmenedžeris.

Vēl maijā saistībā ar nelikumīgu ziedojumu basketbola klubam "TTT Rīga", Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemēroja administratīvos naudas sodus 49 Rīgas domes un "Rīgas satiksmes" amatpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!