Foto: FIBA

Latvijas vadošā sieviešu basketbola komanda "TTT Rīga" svētdien, 17. janvārī, desmit spēlētāju sastāvā devās ceļā no Rīgas uz Itālijas pilsētu Skio, kur risināsies nākamās FIBA Eirolīgas spēles, vēsta klubs.

Uzbrūkošā aizsardze Ieva Pulvere piektdien, 15. janvārī, Eiropas Sieviešu basketbola līgas spēlē pret Grodņas "Olimpia" salauza pirkstu un nevarēs piedalīties otrajā Eirolīgas sabraukumā pēc kārtas. Mikrotraumu dēļ par atsevišķu spēlētāju līdzdalību konkrētajā cīņā tiks lemts spēles dienā.

Komandai klātienē nevarēs palīdzēt arī galvenais treneris Mārtiņš Gulbis, kurš nevar doties izbraukumā veselības problēmu dēļ. Ārsts ieteica viņam atturēties no gariem pārbraucieniem sēdus stāvoklī, tāpēc treneris nedevās arī uz EWBL sabraukumu 13.-15. janvārī Minskā. Eirolīgas sabraukumā komandu vadīs treneris Andris Steļmahs, kuram palīdzēs fiziskās sagatavotības treneris Ivars Ikstens.

Pirms došanās ceļā visu spēlētāju un apkalpojošā personāla Covid-19 testu rezultāti bija negatīvi.

Gulbis sestdien telefonsarunā ar kluba preses dienestu apstiprināja, ka palīdzēs komandai neklātienē. "TTT izbraukumā ņem līdzi video projektoru – pirms spēlēm un puslaika pārtraukumā sazināsimies ar "Zoom" konferences zvana palīdzību. Iespēju robežās došu norādījumus arī spēļu laikā," sacīja Gulbis.

Treneris Gulbis plānoja doties uz Itāliju, tomēr ieceri neizdevās realizēt. Klubs pasūtīja biļetes tiešajam lidojumam Rīga – Verona (70 kilometru attālumā no Skio), taču "AirBaltic" reisi uz šo pilsētu atcelti mazā pieprasījuma dēļ.

"TTT Rīga" uz spēļu norises vietu dosies šādi – ar "AirBaltic" tiešo lidojumu līdz Minhenei un pārbraucienu autobusā līdz Skio (440 kilometri). Šāds maršruts ļauj izvairīties no pārsēšanās un nevajadzīgiem kontaktiem, kā arī nodrošina ierašanos galamērķī apmēram 40 stundas pirms spēles. Vadība nolīga autobusu, kurš apmēram 6-7 stundās nogādās komandu Skio.

Latvijas čempiones FIBA Eirolīgas otrajā sabraukumā C grupā sacentīies pret "Uni Girona" (19. janvārī plkst. 18:00), mājinieci "Famila Schio" (21. janvārī plkst. 21:00) un Jekaterinburgas UGMK (22. janvārī plkst. 18:00).

TTT var kvalificēties Eirolīgas izslēgšanas spēlēm, ja pieveiks "Uni Girona" un "Famila Schio", Jekaterinburgas UGMK uzvarēs visās cīņās un "Famila Schio" apspēlēs "Uni Girona", bet rīdziniecēm būs labāka gūto un zaudēto punktu attiecība pret Itālijas un Spānijas komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!