Foto: FIBA
Latvijas U-18 vīriešu basketbola izlases treneris Raimonds Feldmanis pēc pirmdien piedzīvotā zaudējuma Eiropas čempionāta spēlē pret vienaudžiem no Francijas atzina, ka pretiniekiem virsroku devis fiziskais pārsvars, tomēr uzslavēja savas komandas rādīto pašatdevi, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Junioru izlase C apakšgrupas trešajā spēlē piekāpās ar rezultātu 63:73 (11:17, 15:15, 19:22, 18:19), grupu turnīru noslēdzot bez nevienas uzvaras.

"Cepuri nost čaļu priekšā par cīņassparu un pašatdevi," LBS mājaslapā citēts Feldmanis. "Par kapiņu visas spēles garumā. Ne fiziski, ne mentāli nebija viegli cīnīties ar fizisko pārspēku, izmantojot trīs dažādas aizsardzības sistēmas. Tomēr izdevās saglabāt spēles disciplīnu un izpildīt taktisko plānu, līdz pašām beigām neļaujot spēcīgajiem pretiniekiem panākt izšķirošu pārsvaru."

Latvijas izlase pirmajā puslaikā pāris reizes atradās metiena attālumā no rezultāta izlīdzināšanas, savukārt lielāko daļu otrā puslaika pretinieki nespēja atrauties tālāk par desmit punktu pārsvaru. Valstsvienībai gan ievērojami patraucēja 28 pieļautās kļūdas, pretiniekiem šādu paviršību pieļaujot vien 14 reizes.

"Jā, bija kļūdas un vairākos aspektos sniegums jāuzlabo. Tomēr, jūtot noskaņojumu laukumā un uz soliņa, bija jūtams, ka šīs spēles gaita un saturs vairo puišiem pārliecību, ka atlētismam un fiziskajai jaudai varam veiksmīgi likt pretī gudrību un cīņassparu. Tas būs ļoti svarīgi nākamajos mačos, kad sāksies īstais čempionāts," uzsvēra Feldmanis.

Latviešiem nākamais mačs būs trešdien, kad astotdaļfinālā gaidāma spēkošanās ar Spāniju vai Horvātiju. Abas izlases pirmdien, pulksten 21.15 spēkosies par pirmo vietu D grupā.

"Mentāli sākam noskaņoties cīņai ar Spāniju – komandai ar tikpat atlētiskiem un individuāli meistarīgiem basketbolistiem," atklāja treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!