Foto: FIBA
Latvijas U-19 sieviešu izlases galvenais treneris Matīss Graudiņš pēc zaudējuma Pasaule kausa astotdaļfināla spēlē Mali izlasei norādīja uz pretinieču maldinošo uzvaru un zaudējumu attiecību, kā arī vairākām spēles sastāvdaļām, kuras trešdienas mačā nav padevušās, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas valstsvienība bija uzvarējusi visās trīs A grupas spēlēs, taču astotdaļfināla kārtā ar 34:67 (7:23, 13:13, 6:17, 8:14) kapitulēja B grupas pēdējai vietai un pērnā gada Āfrikas U-18 čempionei Mali.

"Par Mali komandas potenciālo spēku un to, ka grupu turnīra rezultātiem vairs nav nekādas nozīmes, komandu brīdinājām vairākkārt. Iespējams, kādai spēlētājai līdz ausīm neaizgāja, taču nedomāju, ka šādu spēles sižetu noteica nepietiekama noskaņošanās un nevienai nevaru pārmest centības trūkumu. Taktiski centāmies spēlēt tieši tāpat, kā dienu iepriekš to darīja Beļģijas komanda. Taču izpildījumam pietrūka jaudas," LBS mājaslapā citēts Graudiņš.

Otrdien komanda ar rezultātu 68:54 (15:21, 17:13, 16:12, 20:8) pārspēja vienaudzes no Mozambikas, kas pēc spēles manieres piekopa līdzīgu basketbolu. Mozambikas izlase pret latvietēm savāca 35 atlēkušās bumbas pie Latvijas valstsvienības groza. Lai gan Mali izlase pie Latvijas groza sagrāba vien 25 bumbas, arīdzan tas bija pietiekami, lai uzvarētu cīņu pie latviešu groza (izlases kontā vien 23 atlēkušās).

"No pirmās minūtes izpaudās pretinieču pārsvars ātrumā, atlētismā, auguma centimetros. Pie brīviem metieniem tikt bija ļoti grūti, kad tikām – netrāpījām. Savukārt Mali vienība uzbruka ar augstu precizitāti, iegūstot aizvien lielāku pārliecību. Otrdien viņas trāpīja vienu trīspunktnieku, pret mums – astoņus… Pret Mozambiku labi strādāja mūsu presings pēc soda metieniem, bet šodien to nevarējām izmantot, jo pirmos un vienīgos sodus metām tikai pēdējā minūtē," spēles ritējumu analizēja galvenais treneris.

Jau pēc Mozambikas spēles speciālists atzina, ka komandai jābūt gatavai Mali izlases fiziskajam pārspēkam.

"Stereotipi par Āfrikas komandu iespējamo vājumu ir stipri novecojuši. Ar atlētismu un augumu parametriem afrikānietēm nekad nav bijušas problēmas, bet, aizvien vairāk iesaistot Eiropas un Amerikas trenerus, viņas progresē arī tehniski un taktiski. Pirmā posma rezultāti bija mānīgi. Ar Kanādu nospēlējām labi, bet Mozambika un īpaši Taizeme tomēr bija zemāka ranga pretinieces. Savukārt Mali komanda, pēc zinātāju teiktā, nebija īpaši gatavojusies čempionātam, saspēlējoties grupu turnīra laikā un progresējot ar katru spēli," atzina Graudiņš.

U-19 izlase turnīru turpinās, cīnoties par devīto līdz 16. vietu. Pirmā spēle šajā Pasaules kausa sadaļā Latvijai jāaizvada piektdien, 26. jūlijā, kad komanda pulksten 7.00 cīnīsies ar Kolumbijas valstsvienību.

"Sāpīgi, bet čempionāts turpinās un vēl priekšā trīs spēles. Katrā cīnīsimies par uzvaru," solīja treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!