Foto: FIBA
Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Kristaps Zeids pēc zaudējuma vienaudžiem no Horvātijas uzsvēra, ka valstsvienība ar katru spēli progresējusi un spējusi izmantot grupu turnīru, kā sagatavošanos svarīgākajām spēlēm, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas U-20 izlase pirmdien piedzīvoja zaudējumu arī trešajā grupu turnīra spēlē, ar 78:90 atzīstot Horvātijas pārākumu. Latvieši pirmajās divās turnīra spēlēs sestdien un svētdien cieta sagrāves pret Vācijas un Spānijas izlasēm.

“Pirmajā mačā bija labas divas ceturtdaļas, vakar – trīs, šodien – trīsarpus. Ar to vēl nepietika, lai uzvarētu, bet vēl nekas arī nav zaudēts. Trešdien cīņa turnīrā sāksies no jauna un vēsturei nebūs lielas nozīmes. Pēc divām stundām zināsim savus pretiniekus astotdaļfinālā un sāksim mērķtiecīgi gatavoties, koncentrējoties uz konkrētu spēles plānu un tā izpildi. Neuzvaramu pretinieku šajā turnīrā nav,” pēc spēles izteicās Zeids.

Visas 16 čempionāta dalībnieces pēc grupu turnīra piedalās astotdaļfinālā, pirmo vietu īpašniecēm tiekoties ar ceturtajā vietā finišējušām izlasēm, bet otro vietu ieguvējām sacenšoties ar trešajā vietā palikušām komandām. Latvijas izlase kā C grupas pastarīte tiksies ar D grupas uzvarētāju Lietuvas izlasi, kas šo godu izcīnīja, trešdien ar 88:86 pārspējot Grieķijas valstsvienību.

“Būtībā esam aizvadījuši trīs labs, vērtīgas pārbaudes spēles ar spēcīgiem pretiniekiem. Redzējām savas kļūdas, sapratām, kas jāmaina. Piemēram, aizsardzībā iekrītam gan sliktas komunikācijas, gan taktisku kļūdu dēļ. Piedevām šajos mačos pārbaudījām dažādus aizsardzības veidus un varēja just, ka brīžiem kāds apjūk, aizmirst, kas darāms,” komandas sniegumu komentēja treneris.

“Šodien izmantojām astoņu spēlētāju rotāciju, taču tas nenozīmē, ka nākamajā spēlē kādam, kurš šodien netika laukumā, nebūs jāspēlē vismaz 20 minūtes. Visiem 12 vīriem jābūt gataviem iet laukumā un izdarīt to, ko prasīs komandas intereses un konkrētās spēles taktika,” uzsvēra speciālists.

Turnīra ievadā astoņi spēlētāji piedalījušies visās spēlēs, kā arī laukumā pavadījuši vidēji vismaz 16,6 minūtes, rezultatīvākajam komandas spēlētājam pagaidām esot Dāvidam Atelbaueram, kurš caurmērā mačā izcēlies ar 17,3 punktiem.

Latvijas un Lietuvas U-20 izlases trešdien laukumā tiksies pulksten 16.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!