Foto: DELFI
Ņemot vērā smago politisko un ekonomisko situāciju valstī, Ukraina plāno atteikties no 2015.gada Eiropas vīriešu basketbola čempionāta finālturnīra rīkošanas, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN.

Ar attiecīgu lūgumu pie "FIBA Europe" tuvākajā laikā plāno vērsties "Eurobasket 2015" direktors Markijans Ļubkivskis, piedāvājot 2015.gada turnīru rīkot kādā citā vai vairākās citās Eiropas valstīs, bet 2017.gada čempionāta rīkošanu atkal uzticēt ukraiņiem.

"Pirmais un galvenais nelabvēlīgais faktors ir Krievijas agresija pret Ukrainu, kas izraisījusi nestabilitāti un draudus Ukrainas dienvidaustrumu rajonos. Savukārt tas liek Ukrainai pārskatīt savas prioritātes, un visus politiskos un ekonomiskos spēkus veltīt savas teritorijas vienotības un valsts neatkarības saglabāšanai," uzskata Ļubkivskis. "Otrs nelabvēlīgais faktors ir Ukrainas ekonomikas smagais stāvoklis, jo ir nepieciešams veikt daudzus sarežģītus un grūtus, daudz svarīgākus sociālus jautājumus. Acīmredzams, ka valsts nevar atļauties atbalstīt privātos investorus, kuri būvē daudzfunkcionālās arēnas, un finansēt sagatavošanas darbus. Tāpat rīcības komiteja jau tagad izjūt laika trūkumu pilnvērtīgai turnīra rīkošanai."

Tāpēc, ņemot vērā "force majeure" situāciju, Ukraina plāno vērsties pie "FIBA Europe" un uzticēt 2015.gada Eiropas čempionāta rīkošanu citiem, bet Ukrainai ļaut rīkot 2017.gada čempionātu. "Tā būs tikai godīgi un taisnīgi, ņemot vērā, ka veikta jau liela daļa sagatavošanas darbu un sākts celt arēnas."

2015.gada Eiropas čempionāta finālturnīru bija plānots rīkot sešās Ukrainas pilsētās - Kijevā, Doņeckā, Ļvivā, Odesā, Harkovā un Dņepropetrovskā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!