Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Krišs Helmanis trešdien guva savus pirmos punktus gan ULEB Eirokausā, gan Badalonas "Joventut" komandas rindās, viņa un Artūra Žagara pārstāvētajai Spānijas komandai svinot uzvaru.

"Joventut" izbraukumā ar rezultātu 87:73 (22:13, 18:22, 23:29, 24:9) pārspēja Mārtiņa Meiera pārstāvēto Vroclavas "Šlask".

19 gadus vecais Helmanis ULEB Eirokausā debitēja pērn, bet trešdien savā trešajā oficiālajā mačā kluba rindās viņš laukumā bija sešas minūtes un trīs sekundes, kuru laikā guva divus punktus.

Basketbolists spēlē iesaistījās otrajā ceturtdaļā, drīz vien atzīmējoties ar precīzu divpunktu metienu. Helmanis realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem, bet netrāpīja abus divus soda metienus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un iekrāja divus efektivitātes koeficienta punktus.

Krišs Helmanis Spānijas kluba sistēmai pievienojās 2018. gada vasarā. Latvijas izlases leģendas Uvja Helmaņa dēls jau trešo sezonu pārstāv "Joventut" fārmklubu "Prat", kas šosezon spēlē Spānijas otrajā augstākajā līgā.

Savukārt Artūrs Žagars 11 minūtēs un 27 sekundēs izpildīja divus neprecīzus divpunktu metienus, atdeva četras rezultatīvas piespēles, pieļāva četras kļūdas un tika pie divām piezīmēm. Saspēles vadītājam tā bija tikai trešā spēle šosezon.

Mārtiņš Meiers mājinieku labā sešās minūtēs un 27 sekundēs guva vienu punktu, realizējot vienu no četriem soda metieniem un aizmetot garām vienīgo divpunktu metienu. Viņa rēķinā bija arī viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, viena kļūda, viena pārtverta bumba, viens bloķēts metiens, divas izprovocētas piezīmes un trīs efektivitātes koeficienta punkti.

"Joventut" komandā ar 29 punktiem rezultatīvākais bija Vladimīrs Brodzjanskis, bet ar 11 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām atzīmējās Simons Birganders. Vroclavas vienībā 27 punktus guva un septiņas atlēkušās bumbas izcīnīja Jakubs Karolaks.

Tikmēr Kaspars Bērziņš guva septiņus punktus, kamēr PanevēžaS "Lietkabelis" viesos ar rezultātu 60:65 (15:20, 17:13, 11:15, 17:17) atzina Ankaras "Turk Telekom" pārākumu.

Bērziņš 13 minūšu un 33 sekunžu laikā realizēja savu vienīgo divpunktu metienu, vienu no diviem tālmetieniem un abus divus "sodiņus". Tāpat centra spēlētājs izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un nopelnīja 11 efektivitātes koeficienta punktus.

Citā spēlē Rodions Kurucs palika ārpus pieteikuma, bet viņa pārstāvētā Belgradas "Partizan" izbraukumā ar rezultātu 94:101 (23:22, 19:23, 23:25, 29:31) piekāpās Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

"Joventut" un "Partizan" uzvarējušas sešās no astoņām cīņām, kas tām dod attiecīgi pirmo un trešo vietu A grupā. Šajā pašā grupā "Lietkabelis" ar trīs uzvarām ir septītā, bet "Šlask" ar vienu panākumu atrodas devītajā pozīcijā.

Eirokausā piedalās 20 komandas, kuras sadalītas divās grupās, kurās komandas aizvadīs divas spēles ar katru vienību. Pēc 18 aizvadītām spēlēm astoņas labākās komandas no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas turnīram.

Pagājušajā sezonā čempiontitulu izcīnīja "Monaco" vienība, divās spēlēs pārspējot Kazaņas "Unics" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!