Latvijas basketbola komanda "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" sestdien aizvadīs pēdējo "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēli 2019. gadā. Spēle pret "TalTech" vienību no Igaunijas tiks veltīta labdarībai, lai pret ziedojumiem iegūtos līdzekļus nodotu Robertam Jurkam, kuram nepieciešama operācija Minhenē, ziņo Valmieras vienība.

Spēlē starp "Valmiera Glass"/ViA un "TalTech" komandām ieeja būs bez maksas, taču visiem, kuriem ir iespēja, tiek lūgts noziedot, lai Robertam Jurkam būtu iespēja veikt operāciju Vācijā. Tā nepieciešama, lai Roberts varētu staigāt. Visi ziedojumus veikušie saņems loterijas biļetes, kas ļaus izlozes rezultātā tikt pie kluba atbalstītāju un draugu sarūpētajām dāvaniņām.

Gada vecumā ārsti Robertam diagnosticēja bērnu cerebrālo trieku un prognozēja, ka viņš nekad nestaigās un nerunās. Taču vecāku beznosacījumu mīlestība un smags darbs ļāvis sasniegt savulaik neticamo. Roberts ne tikai tikai runā un spēj patstāvīgi pārvietoties, bet arī absolvējis Valmieras Viestura vidusskolu. Roberta neatlaidība pierādījusi, ka nekas nav neiespējams.

Viņa nākamais mērķis ir staigāt pašam uz savām kājām, bez stumjamo ratiņu palīdzības. Lai to paveiktu, uzcītīgajam puisim nepieciešama operācija Minhenē, kas izmaksā 13 000 eiro. Savukārt pēc operācijas nepieciešami vēl divi līdz trīs rehabilitācijas kursi Polijā, kas katrs izmaksā 10 000 eiro. Valmierā Roberta cīņas spars ar dzīves uzliktajiem šķēršļiem un to pārvarēšana ir pamanīts. Tādēļ arī basketbola klubs "Valmiera Glass"/ViA vēlas palīdzēt Robertam.

Tā kā puiša karjeras mērķis ir kļūt par sporta komentētāju, tad "Valmiera Glass"/ViA vienība cenšas tieši ar sportu palīdzēt Roberta Jurkas mērķu sasniegšanai. Pagājušās nedēļas trešdienā Roberts iepazinās ar basketbola komandas spēlētājiem un piedalījās komandas treniņā, pat saviem spēkiem metot bumbu grozā. Kopā ar spēlētājiem Roberts piedalījās komandas video sesijā, pētot attiecīgā vakara spēles pretiniekus "Kalev"/"Cramo". Spēlē pret Igaunijas čempioniem Roberts sēdēja blakus Valmieras komandas soliņam un deva "pieci" uz maiņu nākošajiem spēlētājiem.

Roberta Zeiles trenētā "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" basketbola komanda turpina cīņu par iekļūšanu Latvijas–Igaunijas līgas izslēgšanas spēlēs. Valmierieši šobrīd ar sešām uzvarām 15 spēlēs ieņem devīto pozīciju, ar tādu pašu bilanci atrodoties blakus Pērnavas komandai, kura ir virs "play-off" strīpas.

Spēle starp Latvijas un Igaunijas komandām norisināsies sestdien "Vidzemes Olimpiskajā centrā" pulksten 19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!