Foto: Publicitātes foto

Iepriekšējās sezonas trešā spēcīgākā Latvijas komanda "Valmiera" tikai spēles izskaņā izrāva uzvaru pār biznesa augstskolu "Turība" "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē.

"Valmiera" izbraukumā bija pārāka ar 81:77 (22:14, 19:22, 24:19, 16:22).

Lielākā daļa spēles aizritēja līdzīgā gultnē, bet ar nelielu "Valmieras" pārsvaru. Turklāt valmierieši vēl mazāk kā deviņas minūtes līdz pamatlaika beigām bija vadībā ar desmit punktu pārsvaru (67:57). Tomēr viesi ātri vien pamanījās izsēt pārsvaru trīs minūtes vēlāk starp abām komandām bija tikai viens punkts (69:68).

Atlikušajā ceturtdaļas daļā turpinājās sīvs duelis, kurā tomēr pārāki bija "Valmieras" basketbolisti, izcīnot septīto uzvaru turnīrā, lai gan minūti un 16 sekundes pirms pamatlaika beigu svilpes "Turība" izvirzījās vadībā ar 77:75. Tomēr jau nākamajā uzbrukumā Māris Ziediņš realizēja tālmetienu un valmierieši vadības grožus vairs neatdeva.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Jānis Kaufmanis, bet pa 15 punktiem iemeta Ziediņš un Kaspars Cipruss, kuram arī 15 atlēkušās bumbas.

Tikmēr "Turības" rindās ar 22 punktiem izcēlās Mārtiņš Vinauds.

Savukārt citā sestdienas spēlē savu astoto uzvaru pēc kārtas izcīnīja "Jēkabpils" vienība, kas izbraukumā ar 93:81 (19:17, 29:20, 26:16, 19:28) apspēlēja "Jūrmala"/"Fēnikss" vienību.

Visa mača gaitu pārsvars piederēja viesiem no Jēkabpils, turklāt ceturtās ceturtdaļas ievadā rezultāta starpība bija pat 26 punkti (81:55). Atlikušajā laikā jau nedaudz labāk spēlēja jūrmalnieki, kuri padarīja rezultāta starpību nedaudz pieklājīgāku.

Uzvarētāju rindās ar 24 punktiem izcēlās LBL oktobra labākais spēlētājs poļu uzbrucējs Mihals Hlebovickis, bet par trim punktiem mazāk guva leģionārs Kemerons Randerss.

Savukārt "Jūrmala"/"Fēnikss" sastāvā 21 punktu guva Ervīns Jonāts.
Nedaudz negaidītu uzvaru sestdien izcīnīja "Saldus", kas ar 73:60 (21:16, 10:9, 17:24, 25:11) savā laukumā apspēlēja "Barons kvartāls" vienību.

Visa mača gaitu labāk izskatījās mājinieki, kuri lielākoties turēja spēles vadību savās rokās. Tomēr izšķirošo izrāvienu izdevās panākt noslēdzošajā ceturksnī, kad "Saldus" no sev nelabvēlīgā 48:49 guva desmit punktus pēc kārtas un ielika pamatīgus pamatus uzvarai.

"Saldus" rindās rezultatīvākais bija Mārtiņš Reķis, kuram 15 punkti, bet tikpat iespēja arī Jānis Līcītis.

Savukārt "Barons kvartāls" sastāvā 20 punktus iemeta Salvis Mētra.
Kopvērtējuma līdere ar sešām uzvarām sešās spēlēs joprojām ir "Ventspils" komanda, kurai ar deviņiem panākumiem desmit mačos seko "Jēkabpils".

Trešā ar septiņām uzvarām desmit spēlēs joprojām ir "Valmiera", kurai ar pieciem panākumiem astoņās cīņās seko "Liepāja"/"Triobet".

Piektajā vietā ar pieciem panākumiem desmit cīņās atrodas "Barons kvartāls" basketbolisti, kuriem tagad ar piecām uzvarām 11 mačos seko "Saldus", bet "Jūrmala"/"Fēnikss" un "Jelgava" komandas iekrājuši pa četrām uzvarām desmit spēlēs. Savukārt tām ar trim panākumiem deviņos mačos seko LU basketbolisti.

Desmitajā vietā ar vienu uzvaru desmit mačos ir biznesa augstskolas "Turība" komanda, bet "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmes visās četrās līdz šim aizvadītajās spēlēs.

No 12 komandām turnīrā joprojām nav iesaistījušies valsts čempioni "VEF Rīga", kas pirmos LBL mačus aizvadīs vien decembrī.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspils" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēle). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!