Foto: F64

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) līdervienība "Valmiera/ORDO" komandas sastāvam piesaistījusi pieredzējušo latviešu aizsargu Armandu Šķēli, vienā komandā apvienojot abus brāļus - Armandu un Aigaru.

32 gadus vecais Armands Šķēle šo sezonu uzsāka "Barons/LDz" sastāvā aizvadot trīs spēles LBL čempionātā, taču sadarbību ar Rīgas klubu pārtrauca.

"Paldies BK "Valmiera" par doto iespēju un ceru uzticību attaisnot ar labu spēli laukumā," saka Armands Šķele, kurš šīs nedēļas sākumā tika atzīts par maksātnespējīgu. "Par Valmieras kluba organizāciju ir dzirdētas tikai labākas atsauksmes. Pagaidām negribu izvirzīt skaļus saukļus, bet mēģināšu no savas puses ar savu pieredzi un meistarību palīdzēt "Valmiera/ORDO" komandai izcīnīt maksimāli daudz uzvaru!"

"Armanda Šķēles piesaiste, ņemot vērā interesi gan no klubiem Latvijā, gan ārpus Latvijas, nebija viegls uzdevums, tādēļ ir gandarījums, ka Armands no vairākām opcijām izvēlējās mūsu klubu un ir gatavs palīdzēt komandai sasniegt izvirzītos mērķus," atzīst "Valmiera/ORDO" ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš. "Nenoliedzu, ka liels faktors šim lēmumam bija arī brālis Aigars un, manuprāt, brāļu duets būs ļoti interesants ne tikai mūsu līdzjutējiem, bet arī visiem basketbola draugiem."

"Valmiera/ORDO" sezonas pirmajās piecās spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras un ar četrām uzvarām Latvijas čempionātā valmierieši ieņem "Aldaris" LBL turnīra tabulas līderpozīciju.

Armands Šķēle Latvijas izlases sastāvā aizvadījis 99 spēles, kurās kopumā guvis 779 punktus. Izlases rindās Šķēle spēlējis piecos Eiropas čempionātu finālturnīros, pēdējoreiz pārstāvot valstsvienību 2013. gadā Slovēnijā, kur Latvijas basketbolisti ieņēma 11. vietu.

Karjeras laikā basketbolists pārstāvējis klubus Latvijā, Polijā, Beļģijā, Itālijā, Ukrainā, Turcijā un Igaunijā. 2008. gadā Šķēle palīdzēja aizvest "Barons/LMT" līdz FIBA Eiropas kausam un Latvijas čempiontitulam. Pēdējās četras sezonas basketbolists pavadīja Igaunijas komandā Tallinas "Kalev/Cramo", izcīnot trīs Igaunijas čempiontitulus (2011-2013). Šķēle arī saņēmis Latvijas un Igaunijas čempionātu finālsērijas vērtīgākā spēlētāja titulus. attiecīgi 2008. un 2011. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!