Zaudējumu Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta mačā otrdien piedzīvoja Latvijas komanda "Valmiera", kas savā laukumā ar rezultātu 69:78 (15:12, 19:21, 12:27, 23:18) piekāpās A grupas līdervienībai Tamperes "Pyrinto" no Somijas.

Tādejādi Tamperes klubs kļuva par otro klubu šajā BBL sezonā, kuram izdevies tikt vismaz pie desmit panākumiem, savukārt "Valmiera" piedzīvoja savu otro neveiksmi turnīrā pēc kārtas.

Mača sākums veiksmīgāk padevās Latvijas klubam, kas pirmajās minūtēs izveidoja sešu punktu pārsvaru (12:6). Pirmās ceturtdaļas izskaņā gan viesi samazināja rezultāta starpību līdz trim punktiem (15:12). Otrais cīņas ceturksnis tika aizvadīts daudz rezultatīvāk. Lai gan pirmās minūtes aizritēja punkts punktā, tomēr ceturtdaļas vidū "Valmiera klubs izveidoja nelielu atrāvumu uz rezultāta tablo (29:22). Tomēr pirmā puslaika izskaņā atkal veiksmīgāk nospēlēja Somijas vienība, kas samazināja rezultātu līdz minimumam (34:33).

"Valmiera" ļoti vāji aizvadīja otrā puslaika pirmo daļu, kad savā grozā ļāva samest 27 punktus, tādejādi pirms noslēdzošās cīņas daļas "Pyrinto" basketbolistiem piederēja 14 punktu pārsvars (46:60). Atlikušajās minūtēs Latvijas kluba basketbolistiem izdevās pietuvoties rezultāta starpībā līdz četriem punktiem, tomēr spēles izskaņā Somijas vienība neļāva "Valmierai" cerēt uz panākumu.

Labu spēli mājinieku rindās aizvadīja Ernests Kalve, kurš guva 18 punktus un izcīnīja deviņas bumbas zem groziem, savukārt Jāņa Kaufmaņa kontā 17 punkti.

Vienības savā starpā iepriekš tikās aizvadītā gada 19.novembrī, kad pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 106:52 savās mājās izcīnīja "Pyrinto".

A apakšgrupas kopvērtējumā "Pyrinto" ar 11 cīņās izcīnītām desmit uzvarām ir pirmā, bet "Valmiera" ar pieciem panākumiem un sešiem zaudējumiem ieņem ceturto pozīciju.

Šajā BBL sezonā piedalās 21 komanda - pa vienai no Zviedrijas un Somijas, divas no Kazahstānas, piecas no Latvijas, kā arī pa sešām no Lietuvas un Igaunijas.

"Ventspils", "Valmiera", "Jēkabpils" un "Barons kvartāls" komandas jau garantējušas tiesības spēlēt izslēgšanas turnīrā, bet reālas izredzes uz to ir arī "Liepāja"/"Triobet" vienībai

Turnīra pirmajā posmā komandas sadalītas trīs grupās, pa septiņām vienībām katrā, klubiem aizvadot divu apļu turnīru. Abas Kazahstānas komandas šajā posmā visas spēles aizvada izbraukumā.

Pēc pirmā posma astotdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās piecas komandas, kā arī labākā no sestajā pozīcijā palikušajām vienībām. Turpinājumā visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noteikts divu maču summā.

Kā ziņots, par pērnās sezonas BBL čempioniem kļuva "Ventspils" komanda, kļūstot par pirmo Latvijas komandu, kas ieguvusi titulu. Gan iepriekšējā, gan šajā sezonā turnīrā nestartē abi spēcīgākie Lietuvas klubi Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas", kā arī Latvijas čempioni "VEF Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!