Latvijas basketbola līgas (LBL) komandas „Valmiera” jaunais galvenais treneris Zorans Kalpičs mēģinās atrast iespēju, lai laukumā laistu jaunos basketbolistus.

Savā debijā pie „Valmiera” stūres Kalpičs palīdzēja komandai ar rezultātu 82:51 uzvarēt Latvijas U-18 izlasi. Šajā mačā viņš laukumā laida 16 gadīgo Jāni Engeru, un atklāja, arī turpmāk centīsies palīdzēt jaunajiem sportistiem progresēt.

„Jaunajiem spēlētājiem iekļaušana un spēlēšana pirmajā divīzijā ir kā apbalvojums, jo to vēlas visi jaunie spēlētāji. Ceturtdien klātienē skatījos LBL otrās divīzijas spēli pret Saldus komandu, un Jānis Engers mani pārliecināja ar savu enerģētiskumu un cīņassparu,” komandas preses daļai stāstīja speciālists „Es vienmēr cenšos iedot iespēju jaunajiem spēlētājiem, lai tie varētu progresēt un visiem durvis uz lielo komandu vienmēr būs vaļā.”

Īsajā laikā, kamēr Kalpičs vada komandu, viņš sapratis, ka basketbolisti vēlas progresēt un atdoties darbam, kas, protams, viņi iepriecina.

„Visiem spēlētājiem ir savi trūkumi, bet es esmu tāds treneris, kurš saskata cilvēkos, tai skaitā arī spēlētājos, pozitīvo. Man visvairāk patīk komandas entuziasms, vēlme smagi strādāt. Un ar treniņu palīdzību mēs centīsimies uzlabot jauno spēlētāju sniegumu. Es ceru, ka varēšu viņiem palīdzēt,” turpināja Kalpičs. „Īpaši nepieciešama ir pacietība, jo man nav burvju nūjiņa, kuru ar pavicināšu, pateikšu "abrakadabra" un viņi kļūs par NBA spēlētājiem. Entuziasms un vēlme strādāt ir pats svarīgākais, lai sportā gūtu panākumus un tas šai komandai piemīt.”

Šodien „Valmieras” komanda " pirmajā BBL Izaicinājuma kausa ceturtdaļfināla spēlē spēkosies ar Lietuvas klubu Palangas „Naglis”, un treneris sola, ka vienība šajā mačā cīnīsies ar visiem spēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!