Latvijas U-18 vīriešu basketbola izlase trešdien aizvadīs izšķirošo Eiropas čempionāta otrā posma spēli pret Franciju, un valstsvienības galvenais treneris Aris Vecvagars uzsvēra, ka viņa vadītajai komandai šajā mačā jāspēlē vienoti.

Atgādinām, ka otrdien Latvijas basketbolisti ar 72:92 piekāpās Horvātijai, kas šajā turnīrā cīnās bez zaudējumiem. Pēdējā mačā pret Franciju uzvara garantēs 3.vietu grupā un tiesības spēlēt ceturtdaļfinālā. Neveiksmes gadījumā vajadzēs cerēt, ka pēdējā spēlē Polijas izlase uzvarēs Lietuvas vienību.

"Mērķa taupīt spēkus mums nebija, tomēr pēc emocionālās uzvaras pār Lietuvas komandu šodien nespējām no pirmās minūtes ieslēgt pilnu jaudu. Sākām pārāk bijīgi, bija virkne kļūdu, puiši it kā gaidīja, ka kāds cits viņu vietā pieliks bloku, nostrādās aizsardzībā, savāks atlēkušo bumbu," portālā "basket.lv" skaidroja Vecvagars. "Piedevām horvāti ne tikai spēlēja ar parasto jaudu, bet arī ļoti precīzi uzbruka no trīspunktu līnijas, kas iepriekšējās spēlēs viņiem nebija raksturīgi. Vārdu sakot, izredzes reāli pacīnīties par uzvaru šodien izgaisa ļoti ātri. Otrajā puslaikā gan mēs spēlējām mierīgāk un pārdomātāk, gan pretinieku spiediens atslāba. Samazinājām rezultāta starpību, tomēr saglabājām realitātes izjūtu, jo paveikt vēl vienu brīnumu - atsisties no mīnus 30 – nebija iespējams."

"Turklāt šī nebija čempionāta pēdējā spēle – mums izšķirošā cīņa būs trešdien ar frančiem. Ceram, ka trešdien laukumā izies arī Rihards Lomažs, kuram šodien ļāvām atpūsties un apārstēt savainoto potīti. Tomēr ne jau viens spēlētājs izšķirs komandas likteni. Lai nospēlētu veiksmīgi, savs pienesums jādod ikvienam komandas dalībniekam – neatkarīgi no spēles laika un statusa komandā. Stipri varam būt tikai visi kopā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!