Foto: LETA

Basketbola klubs "VEF Rīga" sestdien uzvarēja trešajā "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālspēlē, sērijā pret BK "Ventspils" panākot vadību 2-1.

Laukuma saimnieki "Rimi" Olimpiskajā centrā svinēja uzvaru ar rezultātu 89:65 (19:23, 27:14, 19:17, 24:11).

Pirmie pie vadības tika ventspilnieki, kuri vairākkārt izcēlās no grozam tuvas distances, panākot rezultātu 2:9. Desmitminūtes turpinājumā "Ventspils" turpināja izmantot mājinieku kļūdas aizsardzībā, realizējot dažus tālmetienus. Pēc pirmās ceturtdaļas rezultāts bija 19:23.

Otrās ceturtdaļas pirmajā pusē "vefiņš" tika pie vadības, rezultatīvi spēlējot atklātā basketbola. Turklāt tad nelaimīgi komandas biedram uz kājas uzkāpa Linards Jaunzems, kuram savainojuma dēļ nācās laukumu pamest. "Ventspils", kas jau tā spēlē bez savainotā Andreja Šeļakova, palika ar ļoti īsu sastāvu garo spēlētāju pozīcijās.

Radušos situāciju labi izmantoja Reišons Hemondss, bet puslaika izskaņā deviņu punktu pārsvaru ar soda metieniem izkārtoja Artis Ate un Māris Gulbis.

Otrā puslaika ievadā situāciju mazliet saasināja Artūrs Ausējs, kurš ar četru punktu gājienu samazināja starpību līdz 48:45. Izcilu ceturtdaļu gan aizvadīja Hemondss, kurš trīs reizes guva punktus tieši pēc atlēkušās bumbas izcīnīšanas uzbrukumā.

Kurzemnieki kādu laiku vēl uzturēja zināmu intrigu, taču tad Hemondss un no slimības atlabušais Rons Karijs jau attīstīja 16 punktu pārsvaru, praktiski radot skaidrību par spēles uzvarētājiem.

Rīdzinieku labā 25 punktus un desmit atlēkušās bumbas sakrāja Hemondss, kurš realizēja 12 no 13 metieniem no spēles. Ar 11 punktiem piebalsoja Kristers Zoriks. Viesu labā pie 16 punktiem tika Guntis Sīpoliņš, bet ar deviņiem punktiem atzīmējās Artūrs Ausējs un Kristaps Mediss.

Sērijas ceturtā spēle otrdien aizritēs Ventspilī. Fināls norisinās līdz četrām uzvarām.

Savukārt svētdien Ogrē gaidāms mačs starp mājiniekiem un "Latvijas Universitāte" vienību. Basketbola klubs "Ogre" šajā sērijā ir vadībā ar 2-0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!