Foto: F64

Latvijas čempione "VEF Rīga" svētdien svinēja pārliecinošu uzvaru "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) regulārā čempionāta mačā.

Rīdzinieki viesos ar rezultātu 122:91 (31:17, 32:16, 29:32, 30:26) pārspēja Tallinas "TalTech".

"VEF Rīga" rindās ar 22 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Artūrs Kurucs, pa 17 punktiem bija Zekam Smitam un Ksavjeram Teimsam, kuriem bija attiecīgi arī 13 atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles. Vēl pa 16 punktiem guva Jānis Blūms un Verners Kohs, bet 13 punkti bija Arnoldam Helmanim.

Mājiniekiem 23 punktus guva Olivers Metsalu.

"TalTech" ar septiņām uzvarām 24 spēlēs turnīra tabulā ir vienpadsmitā, bet rīdzinieki ar bilanci 23-2 ir līgas līderi.

"TalTech" kalendārs piespēlējis trīs "neiespējamās misijas" pēc kārtas. Pēc zaudējumiem pret līgas otru un trešo spēcīgāko komandu, attiecīgi "Ogri" un Tallinas "Kalev"/"Cramo", savā laukumā bija jātiekas arī līdervienību.

Ja Tallinas klubs praktiski jau zaudējis cerības iekļūt šīs sezonas izslēgšanas spēlēs, "VEF Rīga" ar uzvaru šajā mačā ielika labu pamatu uzvarai pamatturnīrā.

Pirmajā aplī "VEF Rīga" savā laukumā uzvarēja vien ar 74:69.

Tikmēr "Latvijas Universitāte" (LU) mājās ar 66:69 (19:25, 14:15, 17:15, 16:14) piekāpās Raplas "Avis Utilitas".

LU rindās ar 14 punktiem un deviņām bumbām zem groziem atzīmējās Renārs Birkāns, bet 11 punkti bija Edvardam Mežulim.

Viesiem 19 punktus guva Devonte Viljamss, bet latvietim Viktoram Iļjinam bija četri punkti un trīs bumbas zem groziem.

Rīdzinieki ar četrām uzvarām 23 spēlēs turnīra tabulā ir 13.vietā, kamēr pretinieki ar 12 panākumiem 24 cīņās ieņem sesto pozīciju.

LU piedzīvojusi piecus zaudējumus pēc kārtas, bet Raplas vienībai šodien pārtrūka tikpat gara sērija.

Četrās savstarpējās spēlēs uzvaru svinējusi tikai Raplas komanda. Arī pirmajā aplī Raplā mājinieki uzvarēja pārliecinoši - 80:54.

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā 2019./20.gada sezonā piedalās 15 komandas - septiņas Latvijas vienības - "Ventspils", "VEF Rīga", "Ogre", "Jūrmala"/"Betsafe", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "Taltech", Pērnavas "Sadam", "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", Tallinas "Kalev"/TLU un Rakveres "Tarvas". Tiesa, "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" no turnīra tika izslēgta.

No 27.septembra līdz 2020.gada 22.martam komandas sacentīsies divu apļu turnīrā. Astoņas labākās kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Līgas čempionus noskaidros "Final 4" turnīrā 3. un 4.aprīlī, pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!