Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pārliecinošu uzvaru "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē sestdien izcīnīja pagājušās sezonas spēcīgākā komanda "VEF Rīga", kas izbraukumā ar 119:83 (28:18, 31:16, 32:23, 28:26) pieveica "Jelgavu".

Uzvarētājiem lielisku sniegumu nodemonstrēja Džastins Hemiltons, kurš guva 35 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas. Savukārt vēl pieci rīdzinieki guva vismaz desmit punktus.

Savukārt "Jelgavai" ar 17 punktiem palīdzēja Kīts Čemberlens.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē pagājušā gada oktobrī "VEF Rīga" Aizkrauklē izcīnīja uzvaru ar 99:62.

Rīdziniekiem šī bija devītā uzvara pēc kārtas LBL turnīrā, bet "Jelgava" zaudējusi jau pēdējos trijos mačos pēc kārtas.

Vēl vienā mačā sestdien "Ventspils" Hanzas vidusskolas sporta zālē izbraukumā spēkojas ar "Barons kvartāls" basketbolistiem.

Šo abu komandu pirmajā spēlē pašā sezonas sākumā ventspilnieki savā laukumā bija pārāki ar 68:52.

"Barons kvartāls", skaitot arī Baltijas Basketbola līgas (BBL) pusfināla mačus, cietuši četras neveiksmes pēc kārtas.

LBL kopvērtējumā pašlaik stabilu pirmo vietu ar 14 uzvarām 15 spēlēs ieņem čempionvienība "VEF Rīga", tai ar 14 uzvarām 16 spēlēs seko "Ventspils", trešajā vietā ar 19 panākumiem 30 mačos atrodas "Jēkabpils", bet "Barons kvartāls" un "Valmieras" kontā pa 18 uzvarām attiecīgi 29 un 30 spēlēs.

Sestā ar 14 panākumiem 31 mačā ir "Latvijas Universitātes" (LU) komanda, bet septītā ar 13 uzvarām 30 cīņās ir "Jelgavas" vienība. Šīm vienībām ar 12 panākumiem 30 spēlēs seko "Liepāja"/"Triobet", bet devītie ar 11 uzvarām 30 cīņās ir "Jūrmala"/"Fēnikss" basketbolisti.

Desmito vietu ieņem biznesa augstskola "Turība" ar desmit uzvarām 30 cīņās, bet Latvijas U-18 izlase iekrājusi vienu uzvaru 17 spēlēs un atrodas pēdējā vietā turnīra tabulā.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls", kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezies augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!