Foto: F64

Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" svētdien VTB Vienotās līgas mačā savā laukumā ar rezultātu 80:107 (15:32, 24:25, 17:19, 24:31) zaudēja turnīra līderei un vienai no ULEB Eirolīgas vadošajām komandām Maskavas CSKA.

"VEF Rīga" sastāvā šajā spēlē rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Klāvs Čavars, kamēr 13 punkti bija Beidens Džeksens, bet 11 punktus iemeta Endrū Endrūsam, kuram arī septiņas rezultatīvas piespēles.

Jau ar pirmajām spēles minūtēm CSKA apliecināja savu augsto meistarību, pirmajās četrās minūtēs iegūstot 14:6 pārsvaru. Turpinājumā Maskavas kluba pārsvars auga diezgan strauji, bet pirmo ceturksni "VEF Rīga" noslēdza ar iespaidīgu 17 punktu deficītu (15:32). Otrajā ceturtdaļā rezultāts par labu viesiem vairs tik ātri neauga, tomēr kopumā Latvijas vienība tik un tā spēlēja nepārliecinoši un nespēja atrast lielus argumentus titulēto pretinieku spēlei.

Puslaika pārtraukumā "VEF Rīga" devās ar 18 punktu deficītu - 39:57.

Otrajā puslaikā spēles aina nemainījās. "VEF Rīga" basketbolisti vairs nespēja izrādīt tik cienījamu pretestību kā otrajā ceturtdaļā, bet mača otrajā pusē CSKA vienība pārsniedza arī 30 punktu pārsvaru. Noslēgumā viesi tika pie pārliecinošas uzvaras ar rezultātu 80:107.

CSKA ir pašreizējā VTB Vienotās līgas čempionvienība un atrodas kopvērtējuma līderpozīcijā arī šobrīd, esot vienīgā komanda ar uzvarām visās spēlēs, jo guvusi desmit panākumus desmit mačos.

Savukārt Eirolīgā CSKA atrodas trešajā vietā ar 11 uzvarām un trim zaudējumiem. Tieši Eirolīgā bija nesenākā CSKA spēle - ceturtdien Krievijas klubs savā laukumā ar rezultātu 102:84 pārspēja šosezon labus rezultātus uzrādošo Turcijas klubu Stambulas "Anadolu Efes".

Tāpat arī "VEF Rīga" iepriekšējo maču aizvadīja ceturtdien, kad mājās ar 111:108 vien otrajā pagarinājumā salauza "Ogres" pretestību. Rīdzinieki Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā 12 mačos izcīnījuši 11 uzvaras, kas dod otro vietu.

Daudz sliktāka bilance "VEF Rīga" komandai ir Vienotajā līgā, kur 12 cīņās gūtas tikai divas uzvaras, kas liek ieņemt pēdējo vietu starp 14 vienībām.

Kopš sezonas sākuma "VEF Rīga" sastāvā jau notikušas vairākas izmaiņas, jo rudenī nolīgti amerikāņu aizsargi Endrū Endrūss, Beidens Džeksens un Džebrils Durems, bet pārtrauktas līgumattiecības ar spēka uzbrucēju Artjomu Butjankovu, kā arī amerikāņu saspēles vadītājiem Vinsentu Kolinsu un Ostinu Lūku.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala "Himki" vienību.

"VEF Rīga" pagājušās sezonas Vienotās līgas turnīrā ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 zaudēja CSKA basketbolistiem, bet Latvijas čempionātā ieguva sudrabu, finālsērijā ar 2-4 zaudējot "Ventspilij".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!