Foto: FIBA

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" šodien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas sezonas otrā apļa D apakšgrupas spēlē tiksies ar Trevizo "NutriBullet" no Itālijas.

Mačs sākies plkst.19.00 "Arēnā Rīga", tiešraidē to translējot kanālam "3 Sport Open HD". Portāls "Delfi" piedāvās teksta tiešraidi no šī mača.

Pirmajā aplī Latvijas čempioni Trevizo komandai izbraukumā zaudēja ar 85:91.

D grupas kopvērtējumā pēc četrām spēlēm "NutriBullet" ar trīs panākumiem ir līderu godā, kamēr "VEF Rīga" tikuši pie vienas uzvaras un ir trešie. Trīs panākumi četros mačos ir arī otrajā vietā esošai Sombathejas "Falco Vulcano" no Ungārijas, bet apakšgrupas tabulu ar vienu uzvaru noslēdz Grieķijas klubs Atēnu AEK.

Regulārajā turnīrā 32 komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Apakšgrupu uzvarētājas uzreiz nodrošinās vietu "play-off" pirmajā kārtā, kur tām pievienosies vēl astoņas vienības, kas tiks noskaidrotas "play-in" sērijās starp grupu otro un trešo vietu ieņēmušajām komandām.

Plānots, ka "play-in" turnīrā, astotdaļfinālā un ceturtdaļfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijā līdz divām uzvarām. Ceturtdaļfinālu pārvarējušās komandas iekļūs "Final Four" turnīrā, kur cīnīsies par balvu fondu viena miljona eiro apmērā.

"VEF Rīga" komanda, kura trešo sezonu piedalās šajās sacensībās, pērnajā sezonā sasniedza FIBA Čempionu līgas pamatturnīra otro posmu.

Šosezon Jāņa Gailīša vadītās komandas pieteikumā FIBA Čempionu līgai ir Artis Ate, Raivo Butirins, Rons Karijs, Iļja Gromovs, Māris Gulbis, Reišons Hemondss, Emīls Krūmiņš, Aleksanders Madsens, Anrijs Miška, Pēteris Pinnis, Džeilens Railijs, Devondriks Volkers un Kristers Zoriks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!