Foto: DELFI
Latvijas Basketbola līgas (LBL) galvenais tiesnesis Agnis Pērkons pēc LBL finālsērijas otrās spēles starp "VEF Rīga" un BK Ventspils ir saņēmis BK "VEF Rīga" iesniegumu, ka Rīgas klubs neatzīst spēles galaiznākumu, ziņo Latvijas Basketbola savienība.

""VEF Rīga" pārstāvji līdz šim ievērojuši kārtību, kādā iesniedzams protests par spēles iznākumu. Vispirms komandas kapteinis spēles protokolā pieteica protesta iesniegšanu. Pēc tam kluba valdes locekles parakstītajā iesniegumā apstiprināts, ka "VEF Rīga" neatzīst 11.maijā notikušās spēles rezultātu, un protests tiks iesniegts Nolikumā paredzētajā kārtībā," saka LBL galvenais tiesnesis.


Saskaņā ar LBL Nolikumu, kluba pārstāvjiem 48 stundu laikā jāiesniedz detalizēts notikumu apraksts, pierādījumi savu apgalvojumu pareizībai, kā arī bankas maksājuma uzdevums par drošības naudas (Ls 500) iemaksāšanu.

72 stundu laikā kopš drošības nauda ieskaitīta LBS norēķinu kontā protests jāizskata LBL Tehniskajai komisijai.

Saskaņā ar LBL Nolikumu, LBL Tehnisko komisiju veido LBS ģenerālsekretārs, kā arī pa vienam pārstāvim no katra LBL kluba. Bez balss tiesībām komisijas sēdē piedalās LBL direktors un LBL galvenais tiesnesis.

Kā ziņots, LBL finālsērijas otrais mačs noslēdzās ar BK "Ventspils" uzvaru un sērijā rezultāts kļuva neizšķirts 1-1, bet strīdīgā epizode norisinājusies mača beigās, kad strīdus bumba nonāca ventspilnieku rokās, kam Rīgas klubs nepiekrīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!