Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Nigēriešu basketbolists Gani Lavals, kurš iepriekšējās sezonas sākumā pameta Latvijas komandu "VEF Rīga", savu karjeru turpinās Latvijas izlases kapteiņa Jāņa Blūma pārstāvētajā Grieķijas klubā Atēnu "Panathinaikos".

Pašlaik 26 gadus vecais Lavals šo sezonu iesāka Turcijas vienībā "Trabzonspor", kur 15 spēlēs caurmērā guva 9,9 punktus un izcīnīja 5,8 atlēkušās bumbas.

Vēl 2013.gada vasarā Lavals pārgāja uz "VEF Rīgu", tomēr pameta to vēl pirms pirmās oficiālās spēles, lai dotos izmēģināt spēkus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībā Filadelfijas "76ers", kurā nespēja iekļūt.

Pēc tam novembrī Lavals pievienojās Milānas "EA7 Emporio Armani" vienībai no Itālijas, kas startēja arī ULEB Eirolīgā. Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā Lavals 24 mačos izcēlās ar vidēji 6,3 punktiem un četrām bumbām zem groziem, pavasarī palīdzot Milānas vienībai triumfēt valsts čempionātā.

"Panathinaikos" šobrīd cīnās ULEB Eirolīgas otrajā - "Top 16" - posmā, bet vietējā čempionātā ar 12 uzvarām 14 cīņās Atēnu klubs ieņem otro vietu, par vienas uzvaras tiesu atpaliekot no Pireju "Olympiacos".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!