Foto: F64

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta spēlē sestdien ar rezultātu 98:73 (30:22, 26:13, 16:19, 26:19) savā laukumā pārliecinoši pieveica Baltkrievijas komandu Minskas "Cmoki".

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 24 gūtajiem punktiem bija lietuviešu leģionārs Donāts Zavacks, 18 punktus guva Kristaps Janičenoks, bet 15 punktus pievienoja Dairis Bertāns.


Jau pirmajās piecās minūtēs 11 punktus bija guvis "VEF Rīga" lietuviešu leģionārs Donalds Zavacks, bet kopumā mača rezultativitāti parādīja arī fakts, ka pirmajā ceturtdaļā rīdzinieki realizēja sešus tālmetienus. Pēc desmit spēlētām minūtēm "VEF Rīga" atradās vadībā ar 30:22.

Otrajā ceturtdaļā "VEF Rīga" arvien pārliecinošāk sāka cīnīties arī aizsardzībā un ievērojami palielināja pārsvaru, bet pēc tam, kad pēdējā sekundē precīzs bija Artūrs Strēlnieks, "VEF Rīga" pārsvars arī pirmoreiz sasniedza 20 punktus - 56:35.

Otrā puslaika sākumā "VEF Rīga" panāca vēl 58:35, tomēr nākamos 12 punktus guva viesi un pēc tam ilgāku laiku mačs turējās desmit punktu robežās. Tomēr trešās ceturtdaļas otrajā pusē "VEF Rīga" atguva drošu pārsvaru, pirms pēdējām desmit minūtēm atradās vadībā ar 72:54 un arī turpinājumā noveda spēli līdz pārliecinošai uzvarai.

Pirms šī mača Latvijas čempioni bija piedzīvojuši zaudējumus iepriekšējās trīs spēlēs pēc kārtas, kas tika aizvadītas "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) un Eiropas kausa izcīņas ietvaros.

Pēc šīs VTB līgas B grupas kopvērtējumā "VEF Rīga" ar piecām uzvarām septiņās spēlēs pakāpās uz trešo vietu, bet "Cmoki" piedzīvojuši zaudējumus visās četrās līdzšinējās cīņās, ieņemot pēdējo, desmito, pozīciju.

VTB līgas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Astotdaļfinālā sērijas ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām, bet ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls - līdz trijām uzvarām.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā "VEF Rīga" basketbolistiem tikai nedaudz pietrūka, lai kvalificētos VBL izslēgšanas mačiem.

Zīmīgi, ka šosezon VBL pirmo reizi būs iespēja izcīnīt vietu ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā.

Šajā sezonā VTB līgā piedalās 20 komandas no astoņām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!