Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Basketbola klubs "VEF Rīga" ir pārtraucis sadarbību ar amerikāņu uzbrucēju Partiku Sandersu, lēmumu par to pieņemusi kluba valde, ziņo kluba mājas lapa.

Sanders jau pirmdien atstāja Rīgu un dodas uz ASV. "VEF Rīga" sastāvā viņš paguva aizvadīt 11 spēles - trīs VTB Vienotajā basketbola līgā, vidēji spelē gūstot 2,3 punktus, un astoņas spēlēs Baltijas Basketbola līgas Elites grupā, kur guva 6,3 punktus vidēji vienā spēlē.

Sezonas sākumā gan "VEF Rīga" galvenais treneris Rims Kurtinaitis, gan kluba viceprezidents Valdis Valters izteicās, ka pirms sezonas izdevies iegut "labus ārzemniekus", kuri būšot labi punktu guvēji un palīgi komandā. Tomēr jau pēc pirmajām oficialajām spēlēm ārzemnieku sniegums un attieksme saņēma kritiku no Valtera un Kurtinaiša puses, bet tagad lauzts arī līgums ar vienu no viesspēlētājiem.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā "VEF Rīga" pievienojās amerikāņu saspēles vadītājs Čeins Gadsons, kurš jau svētdien kopā ar komandu ir devies uz Izraēlu, kur vefieši otrdien aizvadīs pirmo Eirokausa spēli pret Jeruzalemes "Hapoel" – klubu ar bagātu Eirokausu vēsturi, 2004.gada ULEB kausa uzvarētājiem.

Piektdienas spēlē pret Ukrainas "Azovmash" gūtās muguras traumas dēļ uz Izraēlu nav devies Gaties Jahovičs.

"VEF Rīga" spēli pret Jeruzalemes "Hapoel Migdal" tiešraidē translēs LTV7, pārraides sākums plkst.18:45.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!