Foto: F64

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) A apakšgrupas turnīra spēlē sestdien savā laukumā ar rezultātu 84:62 (25:14, 18:21, 22:12, 19:15) samērā pārliecinoši uzvarēja Kazahstānas klubu "Astana".

Līdz ar to "VEF Rīga" pārtrauca trīs zaudējumu sēriju šajā turnīrā.

Pirmos punktus spēlē guva "Astana" basketbolisti, tomēr pirmās ceturtdaļas turpinājumā daudz sekmīgāk uzbrukumā spēlēja "VEF Rīga", kas vienu brīdi iekrāja astoņu punktu pārsvaru, bet līdz ceturtdaļas izskaņai rīdzinieki pārsvaru palielināja līdz 11 punktiem (25:14). Arī otrajās desmit minūtēs laukuma saimnieki pārliecinoši kontrolēja mača gaitu un droši turējās 10-12 punktu attālumā no pretiniekiem, bet pēc pirmā puslaika "VEF Rīga" atradās vadībā ar 43:35.

Otrajā puslaikā "Astana" komanda nespēja lauzt cīņas gaitu. "VEF Rīga" turpināja ļoti sekmīgi spēlēt uzbrukumā un arī aizsardzībā, un pēc trešās ceturtdaļas laukuma saimniekiem bija jau 18 punktu pārsvars (65:47). Ceturtajā ceturtdaļā Kazahstānas klubs nespēja apdraudēt "VEF Rīga" uzvaru un mačs noslēdzās ar pārliecinošu mājinieku uzvaru.


Aizvadītajā spēlē "VEF Rīga" komandas labā pa 18 punktiem guva Kērtiss Miledžs un Kaspars Bērziņš, kurš izcīnīja arī astoņas atlēkušās bumbas, bet desmit punktus iekrāja Sandis Valters.

Savukārt "Astana" rindās ar 16 punktiem izcēlās Rouls Māršals.

Šī abām komandām bija otrā savstarpējā spēle VBL turnīrā šosezon - pirmais mačs pagājušā gada oktobrī risinājās Astanā, "VEF Rīga" izcīnot uzvaru ar rezultātu 83:73.

Kā ziņots, piektdien "VEF Rīga" noslēdza līgumu ar 21 gadu veco igauņu uzbrucēju Sīmu-Sanderu Veni un desmit gadus vecāko lietuviešu uzbrucēju Donātu Zavacku.

No šiem basketbolistiem sestdien laukumā devies vienīgi Vene, kurš spēlēja 18 ar pusi minūtes un guva astoņus punktus.

Savukārt Zavacks pirmo spēli "VEF Rīga" sastāvā aizvadīs 7.februārī, kad Latvijas klubs Eiropas kausa izcīņas otrā posma - "Top 16" turnīra - mačā izbraukumā spēkosies ar Francijas komandu "Gravelines".

Jau vēstīts, ka janvārī "VEF Rīga" lauza līgumu ar amerikāņu aizsargu Marku Periju, bet noslēdza sadarbības vienošanos ar amerikāņu uzbrucēju Brendonu Boudriju un aizsargu Morisu Beiliju. Boudrijs jau atstājis komandu, bet Beilijs guvis potītes traumu un pagaidām nevar spēlēt.

Tāpat "VEF Rīga" komandai traumas dēļ vēl februārī nevarēs palīdzēt Kristaps Janičenoks.

VBL turnīra A apakšgrupas kopvērtējumā šobrīd "VEF Rīga" ar sešām uzvarām 12 aizvadītajās spēlēs ieņem ceturto vietu, taču tāda pati uzvaru un zaudējumu attiecība ir arī trešajā pozīcijā esošajai Krievijas vienībai "Ņižņij Novgorod". Savukārt "Astana" ar pieciem panākumiem 13 mačos atrodas septītajā pozīcijā.

Tikmēr A grupas līderpozīcijā ar desmit uzvarām 11 mačos atrodas Krievijas klubs Kazaņas "Unics".

Savukārt B grupas līderpozīcijā pašlaik ar desmit panākumiem 11 spēlēs atrodas Krievijas čempioni Maskavas CSKA.

VBL pamatturnīrā piedalās 18 komandas, kas divās apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tam katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, turklāt abu grupu uzvarētāji automātiski iekļūs finālčetrinieka turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!