Foto: F64

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" pirms nākamās FIBA Čempionu līgas kārtas centīsies vienībai piesaistīt vēl kādu spēlētāju, Latvijas Basketbola savienības (LBS) raidījumā "Basketstudija 2+1" atklāja kluba prezidents Gatis Jahovičs.

"VEF Rīga" pagājušajā nedēļā kļuva par pirmo Latvijas klubu, kas pārvarējis FIBA Čempionu līgas grupu turnīru, komandai apakšgrupas pēdējā spēlē dramatiski pieveicot Grieķijas komandu "Peristeri".

Šosezon turnīrs Covid-19 dēļ gan norit pēc citādas izspēles sistēmas, pirmajā kārtā grupas veidojot četrām, nevis astoņām komandām, kā ierasts iepriekš. Arīdzan nākamajā kārtā VEF sagaida vēl viens četru komandu grupu turnīrs, kura izloze notiks jau otrdien. Otrā kārta tiks uzsākta 2. martā, bet Rīgas komanda līdz tam vēl lūkos papildināt sastāvu.

"Šobrīd situācija ir tāda, ka mēs sastāvā saglabājam visus spēlētājus," raidījumā stāsta Jahovičs. "Treneriem ir iedots uzdevums skatīties, kas ir pieejams tirgū. Kluba valde gaida no treneriem priekšlikumu, kuru mēs izskatīsim."

Tādējādi komandu arī nepametīs divi no VEF spēlētājiem, ar kuriem līgums bija noslēgts līdz pirmās kārtas izskaņai. Kluba rīcībā bija opcija šīs līgumsaistības turpināt, kā iepriekš jau ziņoja portāls "Delfi". Savukārt papildinājums netiek izskatīts kādā konkrētā pozīcijā, bet tiek vērtētas vairākas iespējas, atklāja Jahovičs.

Portāls "Delfi" iepriekš arī vēstījis, ka interese no ārzemēm ir arī par diviem spēlētājiem, kuriem līgumsaistības ir vismaz līdz šīs sezonas beigām. Tiesa, šobrīd kluba vadība nesagaida, ka kāds no basketbolistiem komandu varētu pamest.

"Interese izrādīta, šķiet, par trim spēlētājiem. Neviens piedāvājums nav bijis tāds, lai vispār apsvērtu ideju, ka varētu kādu spēlētāju laist vaļā. Pēc tam nāktos dabūt kādu vietā, tā kā piedāvājumam būtu jābūt ļoti nopietnam. Tāda līdz šim nav bijis. Mēs neesam nevienu no tiem izskatījuši tālāk par e-pastu vai telefona zvanu," klāsta Jahovičs.

Pēdējo divu Čempionu līgas spēļu laikā VEF komanda izteikti uzticējusies septiņu spēlētāju rotācijai. Vien epizodiski laukumā devies Verners Kohs, bet spēles laiks sarucis Mārcim Vītolam. Kluba prezidents izteica cerību drīz laukumā redzēt savainoto Arnoldu Helmani, kā arī norādīja uz slodzi, kuru komanda var sagaidīt kalendāra dēļ.

"Mēs ceram, ka Arnolds atgriezīsies pēc iespējas ātrāk. Viņam ir pleca trauma. Šo septiņu spēlētāju rotācija var izrādīties ļoti izšķiroša, jo arī kalendārs būs daudz sarežģītāks. Sešas Čempionu līgas spēles izspēlējām trīsarpus mēnešu laikā. Tagad vēl sešas aizvadīsim sešās nedēļās. Turklāt nāk klāt piektais Latvijas-Igaunijas līgas aplis. Tas nozīmē, ka mums būs divas spēles nedēļā," uzsvēra Jahovičs.

VEF komandas kodolu šobrīd veido pašmāju basketbolisti Aigars Šķēle, Artis Ate un Kristers Zoriks, kā arī ārzemnieki Aizeja Pinjeiro, Aleksandrs Madsens, Kails Olmens un Maikls Kaizers.

Pirmajā Čempionu līgas kārtā komanda izcīnīja četras uzvaras divās spēlēs, divreiz sīvās spēlēs piekāpjoties Strasbūras komandai, bet pārspējot "Peristeri" un Viļņas "Rytas". Savukārt Latvijas-Igaunijas līgā, komandām tiekoties savu valstu robežās, tā teorētiski ieņem pirmo vietu gan starp Latvijas komandām, gan visā čempionātā, 16 spēlēs uzvarot 14 reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!