Foto: DELFI.ee

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" vēl nav oficiāli noslēgusi līgumu ar 21 gadu veco igauņu uzbrucēju Sīmu-Sanderu Veni, apstiprināja kluba direktore Laila Spaliņa.

Trešdien portāls "basketnews.lt", atsaucoties uz Lietuvas komandas Kauņas "KK Baltai" direktora Sergeja Jovaiša teikto, vēstīja, ka Vene pievienojies Latvijas čempionvienībai, taču Spaliņa precizēja, ka pašlaik ar basketbolistu vienīgi notiek sarunas par līguma parakstīšanu.

"VEF Rīga" apstiprina, ka Vene, uz kuru tiesības pieder Lietuvas superklubam Kauņas "Žalgiris", ietilpst kluba interešu lokā.

Sezonu Vene iesāka "KK Baltai" komandā, kuras rindās Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas turnīrā 12 mačos vidēji guva 11,8 punktus un izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas. "KK Baltai" komandā spēlē arī latvietis Kaspars Vecvagars.

Kā ziņots, janvārī "VEF Rīga" lauza līgumu ar amerikāņu aizsargu Marku Periju, bet noslēdza sadarbību ar amerikāņu uzbrucēju Brendonu Boudriju un aizsargu Morisu Beiliju. Boudrijs jau atstājis komandu, bet Beilijs pašlaik ārstē potītes traumu.

Tāpat "VEF Rīga" komandai traumas dēļ vēl februārī nevarēs palīdzēt Kristaps Janičenoks.

Kā ziņots, "VEF Rīga" pašlaik turpina cīnīties Eiropas kausa turnīrā, kur otrajā posmā - "Top 16" turnīrā - tā pagaidām izcīnījusi vienu uzvaru trijās spēlēs.

Tāpat vienība šosezon piedalās arī VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā un Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas sacensībās, bet dalību Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijā komanda sāks no izslēgšanas spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!