Foto: F64

Divu Baltijas Basketbola līgas (BBL) Latvijas komandu duelī sestdien pagājušās sezonas turnīra spēcīgākā vienība "Ventspils" ar rezultātu 75:62 (25:6, 13:25, 17:18, 20:13) izbraukumā pieveica "Liepāja"/"Triobet" komandu.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 18 gūtajiem punktiem bija Jānis Timma, bet pa 12 punktiem iemeta Lorenco Viljamss, Sandis Valters un Ronalds Zaķis. Viljamss arī izpildīja septiņas rezultatīvas piespēles, bet Zaķis tika pie 11 bumbām zem groziem.

Savukārt liepājniekiem rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Ingus Jakovičs.

Kā ziņots, pirms mača "Ventspils" paziņoja par pārbaudes laika līguma pagarināšanu ar Krievijas centra spēlētāju Anatoliju Kaširovu, kurš šoreiz sešu minūšu laikā guva divus punktus un nopelnīja trīs piezīmes.

Pēc šī mača "Ventspils" ar četriem panākumiem piecās spēlēs pakāpās uz pirmo vietu B grupā, bet "Liepāja"/"Triobet" zaudējusi visās piecās šīs sezonas BBL cīņās un ir pēdējā, septītajā, pozīcijā.

Katrā no turnīra trim apakšgrupām ir pa vienai komandai, kas pie uzvarām šosezon vēl nav tikusi.

"Ventspils" komanda šīs sezonas 12 spēlēs visos turnīros svinējusi 11 uzvaras, bet liepājnieki 13 mačos tikuši pie četriem panākumiem.

Šajā BBL sezonā piedalās 21 komanda - pa vienai no Zviedrijas un Somijas, divas no Kazahstānas, piecas no Latvijas, kā arī pa sešām no Lietuvas un Igaunijas.

Turnīra pirmajā posmā komandas sadalītas trīs grupās, pa septiņām vienībām katrā, klubiem aizvadot divu apļu turnīru. Abas Kazahstānas komandas šajā posmā visas spēles aizvada izbraukumā.

Pēc pirmā posma astotdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās piecas komandas, kā arī labākā no sestajā pozīcijā palikušajām vienībām. Turpinājumā visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noteikts divu maču summā.

Kā ziņots, par pērnās sezonas BBL čempioniem kļuva "Ventspils" komanda, kļūstot par pirmo Latvijas komandu, kas ieguvusi titulu. Gan iepriekšējā, gan šajā sezonā turnīrā nestartē abi spēcīgākie Lietuvas klubi Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas", kā arī Latvijas čempioni "VEF Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!