Latvijas basketbola kluba "Ventspils" galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis uzsver, ka viņa komandas spēlētājiem FIBA Čempionu līgas kvalifikācijas mačos pret Ungārijas klubu Sombathejas "Falco" jāspēlē disciplinēti.

"Ventspils" basketbolisti FIBA Čempionu līgas kvalifikāciju sāk no otrās kārtas, savukārt "Falco" jau pārvarēja pirmo kārtu, divu spēļu summā dramatiski pieveicot Rumānijas čempionus Oradea CSM. Pamatturnīrā iekļūst komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

"Mums visiem jāatceras, ka abas spēles kopā ilgs 80 minūtes, tāpēc jāspēlē disciplinētu komandas spēli," "Ventspils" mājaslapā citēts Visockis-Rubenis. Viņš uzsver, ka pretinieku komandai noteikti palīdzēs mājas sienas, un viņu fani iedos papildus enerģiju, tomēr ventspilnieki ir noskaņoti bezkompromisa cīņai un uzvarai.

Šī spēle ventspilniekiem būs pirmā oficiālā spēle 2019./2020. gada sezonā.

Savukārt "Falco" komandas galvenais treneris Gašpers Okorns, kurš ir bijis arī "Ventspils" galvenais treneris, uzsver, ka respektē Ventspils komandu: "Gadu no gada "Ventspils" startē Eiropas sacensībās. Viņi zina kā spēlēt Eiropā, un "Ventspils" komandai tā ir neliela priekšrocības šajās cīņās. Viņiem ir jauns treneris, daudz jaunu spēlētāju, un šajā ziņā mēs esam līdzīgās situācijās. Abām komandām ir nepieciešams vairāk laika, lai saspēlētos un kļūt labākiem. Es sagaidu divas ļoti smagas spēles, un mēs izdarīsim visu, lai ventspilniekus pārsteigtu".

"Ventspils" un "Falco" divcīņas uzvarētāji divu spēļu summā iekļūs pamatturnīrā, kur to D apakšgrupā gaidīs Saloniku PAOK (Grieķija), Stambulas "Bešiktaš" (Turcija), Dižonas JDA (Francija), Klaipēdas "Neptūnas" (Lietuva), Brindisi "Happy Casa" (Itālija) un Saragosas "Tecnyconta" (Spānija). Šīm komandām pievienosies vēl viena komanda no turnīra kvalifikācijas otrās kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!